doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Eindexamens afgeschaft vanwege coronacrisis

De centrale eindexamens gaan dit jaar niet door. Dit maakte minister van onderwijs Arie Slob vandaag bekend: 'De resultaten van de schoolexamens bepalen diploma.'
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
De schoolexamens worden leidend dit jaar

Geen centraal eindexamen

De gezamenlijke centrale eindexamens gaan niet door. Dit heeft onderwijsminister Arie Slob in samenspraak met diverse onderwijsinstellingen besloten. De eindexamens stonden vanaf 7 gepland, bij het vmbo soms zelfs al iets eerder. Door het schrappen van de centrale eindexamens hebben scholen en leerlingen meer tijd om de schoolexamens af te ronden. Het wel of niet behalen van een diploma wordt dan afhankelijk van de resultaten van de schoolexamens.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Wens ouders en leraren

Er werd door ouders en leraren al langer bezwaar gemaakt tegen het door laten gaan van de centrale eindexamens. Dit jaar zouden meer dan 250.000 leerlingen examen doen. Het doorgaan van die examens zou betekenen dat leerlingen alsnog de hele examenperiode blootgesteld worden aan mogelijke coronabesmettingen en dat vonden ouders en leraren niet verantwoord.

Bovendien waren ze van mening dat leerlingen zich in deze onzekere tijd niet goed genoeg op hun eindexamen kunnen voorbereiden, dus is er toch besloten de examens af te schaffen. 

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws