Katja Schuurman heeft boodschap voor 'domme mensen'

Katja Schuurman heeft op haar instagrampagina een filmpje gedeeld, gericht aan 'domme mensen'.
Katja Schuurman

#blijfthuis

Het gaat om een filmpje van RUMAG, waarin een leger aan Bekende Nederlanders iedereen oproept om thuis te blijven in verband met het coronavirus. Katja is niet de enige die erin voorkomt, zo zien we onder andere Linda de Mol, Rico Verhoeven, Patrick Kluivert, Jesse Klaver, Marijke Helwegen, Humberto Tan en nog vele anderen. Het filmpje open met de woorden: 'Aangezien heel veel domme mensen de boodschap nog steeds niet begrijpen: luister goed.' Vervolgens zien we alle BN'ers de woorden 'Blijf thuis' zeggen.

Amsterdamse Bos

Dat is natuurlijk een hartstikke goed initiatief, en ook begrijpelijk. RUMAG heeft het filmpje namelijk gemaakt aan de hand van de drommen dagjesmensen en wandelaars die afgelopen weekend toch gezellig naar het Amsterdamse Bos trokken 'omdat het mooi weer was'. Ondanks de adviezen van het RIVM om alsjeblieft toch thuis te blijven, hoogstens naar de supermarkt. Dan ben je op z'n minst redelijk eigenwijs, en ja, misschien ook wel gewoon een beetje dom.

Maar goed, hoge bomen vangen veel wind (haha, snap je 'm? Amsterdamse bos.. nou ja, laat maar) dus wanneer je als BN'er iemand 'dom' noemt, dan kan je er van uitgaan dat heel toetsenbordminnend Nederland geagiteerd in de reaguurderspen klimt. En zo geschiedde.

Kritiek op Katja

In de reacties werd Katja verweten dat ze geen rekening hield met mensen die boodschappen moesten doen, gewoon naar hun werk moesten, als ZZP-er wel door moeten blijven werken en dus niet thuis kunnen blijven... etc. En dat is ook zo. Niet iedereen kán thuisblijven. Maar voor die mensen was deze boodschap niet bedoeld.

De boodschap was bedoeld voor alle eigenwijze mensen die gewoon stug in groepjes in het park gaan zitten of toch met hun NS Spoordeal de Japanse bloesemtuin in Amsterdam gaan bekijken ('want die bloeit maar drie weken en ik had de dagkaart al en anders is het sneu geeeeeeld'). Voor die mensen luidt de boodschap: 'Doe niet zo dom en blijf thuis.' Want voor wie het weten wil: sinds gisteren zijn er weer 63 mensen overleden aan het coronavirus. Zó leuk kunnen die bloesems niet zijn, toch? Blijf thuis. 

       View this post on Instagram             

BLIJF THUIS! #blijfthuis

A post shared by Katja Schuurman (@katjaschuurman) on

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5eff5c96da665', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws