Feestganger van 'coronaparty' heeft nu (verrassing) corona

Een bezoeker van een zogeheten 'coronaparty' in Kentucky, is besmet geraakt met het coronavirus. De gouverneur is woedend.
Ook geen huisfeestjes tijdens een lockdown dus

Coronaparty

Toen het openbare leven op slot ging en de horeca dichtgegooid werd, ontstond de zogenaamde 'coronaparty': een huisfeestje ter vervanging van de kroeg. Jongeren baalden ervan dat ze niet meer op stap konden, en besloten daarom maar huisfeestjes te organiseren om in hun behoefte aan sociale interactie (gemixt met alcohol) te voorzien.

Wat natuurlijk enorm contra-productief is: hoe langer men nog fysiek contact met anderen heeft, hoe langer we elkaar blijven besmetten, hoe langer de kroegen dicht moeten blijven. Maar goed, bedenk dat maar eens wanneer je 22 bent en zin hebt in bier en gezelligheid. 

Feestganger ziek

Veel jongeren dachten dat ze weinig risico lopen om het coronavirus te krijgen, omdat vooral ouderen ziek worden. De realiteit is helaas anders. Inmiddels beginnen jongeren te beseffen dat ook zij niet immuun zijn voor het virus. Maar daarvoor moet meestal wel eerst een kalf verdronken zijn. 

In Kentucky is nu een jonge bezoeker van een dergelijke coronaparty ziek geworden. De rest van de jongeren wordt nog onderzocht. De gouverneur van Kentucky, Andy Beshear, is in ieder geval flink pissig: 'Dit zijn de gevallen die me boos maken. Jongeren moeten niet denken dat ze onoverwinnelijk zijn. Dit kan niet meer, we moeten het beter doen dan dit.' 

Meer jongeren ziek

Wat frappant is: in Amerika lijken meer jongeren ziek te worden dan in andere landen. Zo'n 20% van de mensen die in de VS in het ziekenhuis belanden is tussen de 20-44 jaar oud. In de staat New York is 53% van de besmette mensen tussen de 18 en 49 jaar. In andere landen worden ouderen meer getroffen.

Of dat komt doordat jongeren de regels minder serieus nemen en daardoor eerder besmet raken is niet bekend, maar duidelijk is wel dat iedereen zich aan de lockdown-regels moet houden. In de VS zijn nu ongeveer 52.000 mensen besmet met het virus.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f00b412d320b', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws