doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Thierry trekt aan het kortste eind

Thierry Baudet heeft het kort geding dat hij aanspande tegen de VPRO verloren. Zij hoeven hun uitspraak in het programma Buitenhof niet te rectificeren.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Thierry trekt aan het kortste eind

Over Baudet in Buitenhof

In het programma Buitenhof zei presentatrice Nathalie Righton dat Thierry Baudet heeft gezegd 'dat hij denkt dat de Europese Unie een vooropgezet plan heeft om het blanke Europese ras te vervangen door Afrikaanse immigranten'. Volgens Thierry Baudet zelf heeft hij dit helemaal niet zo gezegd. En dat klopt ook wel, want de VPRO stelde dat het een 'parafrase' was.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Oordeel rechter

Dat was uiteindelijk ook het oordeel van de rechter: het was een parafrase. Een volgens de rechter wel 'gebrekkige prarafrasering, maar niet onrechtmatig'. Bovendien is de uitspraak gedaan teneinde een bijdrage te leveren aan het publieke debat, iets wat Baudet actief opzoekt. De rechtbank oordeelde dan ook dat Thierry wat betreft uitspraken ten behoeve van het publieke debat meer moet accepteren dan een gemiddelde burger.

FvD: 'Teleurstellend'

Forum voor Democratie reageert op de, in hun ogen, 'teleurstellende' uitspraak: "Onze advocaat adviseert in hoger beroep te gaan, daar denken we nog even over na."

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws