'Maatregelen niet te snel versoepelen'

Volgens de WHO moeten landen hun maatregelen niet te snel versoepelen. Dit zou ertoe kunnen leiden dat het virus zich toch weer snel gaat verspreiden.
'Maatregelen niet te snel versoepelen'

Een woordvoerder van de WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) vraagt landen met klem om hun maatregelen niet te snel te versoepelen. Op dit moment lijkt de verspreiding van het virus in veel landen een soort van 'onder controle', maar dat betekent niet dat we de teugels kunnen laten vieren.

De snelheid van verspreiding neemt namelijk af vanwége de maatregelen. Dat betekent dus dat ze werken. Maar dat betekent niet dat we daarmee van het probleem af zijn: "Het is vergelijkbaar met een situatie waarin je zelf ziek bent en te snel weer uit bed komt", zegt de woordvoerder, "Dan riskeer je een terugval en complicaties."

Sommige landen hanteerden hele strenge maatregelen om het virus te bestrijden, zoals onder andere een complete lockdown. Inmiddels worden die beperkingen op sommige plaatsen ook weer stapsgewijs afgebouwd. Iets waar we volgens de WHO dus voorzichtig mee om moeten springen.

Wanneer we de maatregelen wél op kunnen heffen kan de WHO ons niet vertellen. Ieder land moet daar zelf een inschatting voor maken, op basis van besmettingsgraad, de medische situatie en economische en maatschappelijke gevolgen. 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5eff63d2e47c1', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws