Twee mensen genezen van corona door bloedplasma

In Zuid-Korea zijn twee ernstig zieke coronapatiënten genezen nadat zij bloedplasma met antistoffen toegediend kregen. Dat melden Zuid-Koreaanse artsen.
Twee mensen genezen van corona door bloedplasma

Ernstig ziek

De twee personen, een man van 71 en een vrouw van 67, waren ernstig ziek en vochten aan de beademingsapparatuur voor hun leven. Nadat zij bloedplasma van genezen coronapatiënten toegediend hadden gekregen, verbeterende hun toestand snel. Het bloedplasma van de genezen coronapatiënten bevatte namelijk antistoffen tegen het virus. Het betrof plasma van twee genezen mannen van in de twintig. 

Bloedplasma in Nederland

Ook in Nederland wordt er op dit moment gekeken naar de inzet van bloedplasma van genezen personen om het coronavirus te bestrijden. Het EMC in Rotterdam zei eind maart al dat ze binnenkort zouden starten met het toedienen van bloedplasma met antistoffen.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5eff526773c84', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws