doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Van Barneveld wint van aartsrivaal Phil Taylor

Raymond van Barneveld heeft zijn professionele dartpijltjes aan de wilgen gehangen. Maar voor een benefietwedstrijd maakt hij graag een uitzondering.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Van Barneveld wint van aartsrivaal Phil Taylor

Goede doel

Een wel heel bijzondere benefietwedstrijd overigens: de wedstrijd werd namelijk vanuit huis gespeeld. De hele sportwereld ligt op zijn gat: alle evenementen zijn afgelast vanwege de coronamaatregelen. Daarom kwamen Raymond van Barneveld en Phil Taylor vorige maand met een leuk plannetje: ze wilden het pubiek vermaken met een speciale wedstrijd.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

En die kwam er! Gisteravond speelden beide heren vanuit huis een wedstrijd voor het goede doel. Van Barneveld speelde vanuit Den Haag voor de Voedselbank, en Taylor vanuit Stoke-on-Trent voor de Engelse gezondheidszorg. Het wedkantoor dat het organiseerde doneerde voor iedere 180 punten 1000 pond (zo'n 1.100 euro) aan de organisatie van de speler. Raymond haalde 5 keer de 180 punten, Taylor 10 keer.

Van Barneveld verslaat Taylor

De wedstrijd werd gespeeld op een elektronisch dartbord, met darts met plastic punten. Van Barneveld: "Je mist minder dan op een normaal bord, want de vakken zijn groter. Maar er staat dus ook wel druk op." Ook de aankondiging was anders: waar beide darters normaal onder daverend applaus hun 'arena' inlopen, stonden ze nu tijdens de aankondiging muisstil in te gooien. Maar wie denkt dat de wedstrijd daardoor minder spannend, heeft het goed mis.

Van Barneveld begon de wedstrijd goed, met een 2-0 voorsprong. Maar Taylor knokte zich dapper terug, en stond op een gegeven moment op een 6-3 voorsprong. In totaal moesten er zeven legs gewonnen worden, dus toen leek Van Barnevelds lot bezegeld: Taylor hoefde nog maar één leg te winnen voor de winst.

Maar dat gebeurde niet: Van Barneveld wist een ongelooflijke inhaalslag te maken. Toen hij zich teruggeknokt had naar een 6-5 achterstand gooide hij zelfs bijna een 9-darter (een leg winnen met maar 9 pijlen). Die haalde hij nét niet, maar hij ging uiteindelijk wel met de winst naar huis. En met de complimenten en het ontzag van aartsrivaal Taylor. 

Reactie Van Barneveld

De gepensioneerde Van Barneveld sprak na de wedstrijd met Langs de Lijn En Omstreken over hoe het was om weer eens tegenover Taylor te staan.

"Ik vond het echt leuk om tegen hem te spelen" zei Van Barneveld, "De rivaliteit gaat nooit voorbij, je wil altijd winnen." Op de vraag of dit de dartskriebels toch weer aanwakkerde zei hij: "Wie weet smaakt het naar meer, maar dat weet ik op dit moment nog niet." Afwachten dus!

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws