doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Dit lijken de nieuwe corona-maatregelen te worden

Vanavond staat er weer een persconferentie op het menu, maar er schijnt nu al een rapport te zijn gelekt met daarin de nieuwe corona-maatregelen. Leest u even mee?
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Dit lijken de nieuwe corona-maatregelen te worden

Advies corona-maatregelen

Het advies van het Outbreak Management Team aan het kabinet is namelijk te lezen in een door de NOS onderschept (of volgens GeenStijl 'opzettelijk gelekt') rapport. Hoe de info naar buiten is gekomen valt dus te betwisten, maar nu weten we in ieder geval op welke adviezen het kabinet zijn beslissingen gaat staven. Kort door de bocht: deze corona-maatregelen kunnen we de komende tijd verwachten:

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Basisscholen geleidelijk open

Het advies wordt gegeven dat basisschoolkinderen vanaf mei weer geleidelijk naar school mogen. Ze zouden verspreid over de dag in groepjes naar school kunnen. Dit betekent wel ook gelijk dat de schoolvakanties worden ingekort. De kinderopvang en speciaal onderwijs zou weer volledig open moeten gaan.

Evenementen

Verder adviseert het OMT om de horeca tot minstens 16 mei gesloten te houden en evenementen te cancelen tot september of oktober. Musea en dierentuinen zouden met bepaalde maatregelen weer open kunnen.

Kinderen tot 12 jaar mogen weer onbekommerd sporten, kinderen van 12 tot 18 jaar moeten 1,5 meter afstand houden, net als topsporters. Kappers en andere contactberoepen mogen nog niet aan de slag, tandartsen mogen wel weer open. 

Dit betreft uiteraard slechts een advies, of dit de daadwerkelijke maatregelen worden valt nog te bezien. Dat weten we pas zeker na de persconferentie van 19:00 vanavond.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws