Dit ietwat aparte symptoom kan wijzen op het coronavirus

Hoewel de meest bekende symptomen van het coronavirus koorts en benauwdheid zijn, duiken er steeds meer onbekende symptomen op. Zo kan een verminderd reuk- en smaakvermogen wijzen op het virus, en nu is er nog een 'apart' symptoom bekend.
Dit symptoom kan wijzen op coronavirus

Tenen

Artsen hebben ontdekt dat blauwe of paarse opgezwollen en pijnlijke tenen ook vaak voorkomen bij coronapatiënten. Dit symptoom wordt vooral veel gezien bij jongere patiënten en vaak is het zelfs het enige waar patiënten last van hebben. 

De kans is groot dat het symptoom na zeven tot tien dagen vanzelf verdwijnt.

Huiduitslag

"Het is niet heel raar dat de huid op een virus reageert", laat een dermatoloog weten. "Ik zie het vooral bij mensen tussen de 11 en 21 jaar oud." 

Er is nog niet bekend waarom dit symptoom precíes optreedt bij het virus. Ook zijn er mensen die wel last hebben van pijnlijke tenen, maar negatief getest zijn op het virus. Een klein onderzoek uit Italië wijst uit dat 20% van de coronapatiënten last heeft van huidproblemen, met name een rode, vlekkerige huiduitslag. 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f2df1258b01f', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws