Aantal coronapatiënten op de IC wederom gedaald

Het aantal coronapatiënten dat in Nederland op de IC ligt is wederom gedaald.
Aantal coronapatiënten op de IC wederom gedaald

Sinds gisteren is het aantal coronapatiënten dat in Nederland op de intensive care ligt gedaald van 688 naar 683. Dat betekent dat vijf patiënten de IC inmiddels weer verlaten hebben. Afgelopen zondag daalde het aantal ook al met twintig patiënten. 

De afgelopen tijd neemt het aantal coronapatiënten dat op een intensive care ligt sowieso af, en de ic-capaciteit lijkt zich nu weer op 'pre-corona' niveau te bevinden. Goed nieuws! Maar dat betekent niet automatisch dat we het ergste nu achter de rug hebben: zonder vaccin zullen we standaard extra capaciteit op de ic's moeten vrijmaken, omdat het virus (zonder vaccin) de komende jaren nog niet zal verdwijnen.

Het feit dat de capaciteit op de ic's daalt betekent niet dat alle reguliere ic-zorg nu weer kan worden opgestart. Er wordt nog steeds rekening gehouden met een vernieuwde stijging in het aantal coronapatiënten ein mei, wanneer de regels worden versoepeld.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f2df8b58cc6a', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws