doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Dit zijn de grootste veranderingen in de coronamaatregelen

Mark Rutte heeft vanavond tijdens de persconferentie voor een stuk meer duidelijkheid gezorgd. Dit zijn de grootste veranderingen in de coronamaatregelen.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Mark Rutte heeft vanavond tijdens de persconferentie voor een stuk meer duidelijkheid gezorgd.

Het crisisteam van het kabinet heeft officieel besloten wat de versoepelingen zijn en hoe het dagelijks leven er de komende maanden ongeveer uit zal komen te zien. En die versoepelingen, dat zijn er nogal wat.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Dit zijn de grootste veranderingen.

Vanaf 11 mei

Per 11 mei kunnen nagenoeg alle contactberoepen weer aan de slag, mits de 1,5 meter-regel wordt bewaakt. Kappers, schoonheidsspecialistes, barbershops, acupuncturisten etc. mogen dus gewoon weer aan het werk. Fijn!

Ook worden groepen van 10 personen toegestaan met de gepaste 1,5 meter afstand. Daarnaast mogen ook buitensporten voor personen boven de 18 jaar weer (met uitzondering van contactsporten) uitgevoerd worden en zullen er proeven gelanceerd worden in verpleeghuizen. Zo wordt er gekeken of hier bezoek mogelijk is.

Per 1 juni

Per 1 juni zullen de terrassen weer opengaan, mits met een gepaste 1,5 meter afstand, Ook mogen restaurants, café's, bioscopen, musea, concertzalen en theaters weer open, maar dan voor een publiek van maximaal 30 personen. Per 2 juli zullen de middelbare scholen en het OV weer opengaan/volledig volgens dienstregeling rijden.

Per 1 juli

Dit is een streven, maar geen belofte: vanaf 1 juli (als het kan) mogen de vakantieparken en campings weer open. Ook mogen binnenhoreca, musea etc. dan in plaats van 30 man, maximaal 100 gasten ontvangen.

Per 1 september

Het kabinet hoopt in september een situatie te hebben bereikt waarin sportscholen, sauna's en seksclubs weer open kunnen.

Regels die nog altijd van kracht blijven

Algemene regels die blijven gelden zijn: werk zoveel mogelijk thuis als dat kan. Belast het OV en de wegen niet onnodig, en blijf nog steeds thuis bij gezondheidsklachten. Bij ernstige klachten blijft het hele gezin thuis. Houdt 1,5 meter afstand en vermijd drukte. Denk om elkaar.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws