/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2Fsource%2Fpanorama%2Fpanorama%2Fuploads%2F2020%2F05-mei%2Ftatiana-rodriguez-d_rfjj3xv8m-unsplash.jpg)
Controlegesprek
Het KHN (Koninklijke Horeca Nederland) heeft een protocol voor de horeca opgesteld, waarin de richtlijnen voor de horeca tijdens de coronacrisis zijn vastgesteld.
Hierin staat bijvoorbeeld dat alle gasten eerst een controlegesprek voeren voordat ze aan tafel mogen plaatsnemen.
Zo krijgen jij en je gezelschap de vraag voorgeschoteld of je de laatste 24 uur last hebt gehad van hoesten, koorts, verkoudheid of benauwdheid. Als hier twijfels over ontstaan, kan een gast geweigerd worden.
Handen wassen
En dat is nog niet alles. Het is namelijk verboden om met meer dan vier mensen aan een tafel te zitten, tenzij deze uit één huishouden komen. Ook is het verplicht om te reserveren en je handen te wassen bij binnenkomst.
Deze 'regels' zijn nog niet helemaal 100% zeker, de regering mag en kan ze nog aanpassen. Maar één ding is wel zeker: zorgeloos op het terras neerploffen voor een biertje is er voorlopig nog niet bij.