Wat krijgen we nou? CNN bombardeert Greta Thunberg tot 'corona-expert'

Greta Thunberg is terug van weggeweest! Sinds het coronavirus de klimaatdiscussie volledig het zwijgen oplegde hoorden we niks van de Zweedse tiener. Tot nu!
Greta Thunberg zit vanavond in het panel van coronadebat bij CNN

Klimaatdiscussie

Het is al een tijdje rustig rondom Greta Thunberg. Logisch, want met het coronavirus in de achtertuin hebben we wel even wat anders aan ons hoofd dan smeltende poolkappen. Die zijn óók belangrijk, maar nu even niet prioriteit nummer één. En aangezien het coronavirus het vliegverkeer en nagenoeg de hele wereldindustrie aan banden heeft gelegd, kunnen we niet anders dan concluderen dat er één sector is die profiteert dan dit virus, en dat is de natuur. Ergo: de klimaatdemonstranten houden zich op het moment even koest.

Greta Thunberg de 'corona-expert'

Althans, mits ze niet ineens ook een andere professie blijken te hebben! Want wat schetste onze verbazing: Greta Thunberg gaat vanavond deelnemen aan een corona-debat!

We verzinnen het niet: CNN kondigde op Twitter aan een 'Townhall meeting' te organiseren, waarin een panel van 'deskundigen' gaat praten over het coronavirus. Dat panel bestaat onder andere uit de voormalig voorzitter van de 'Centers for Disease Control', de voormalig voorzitter van de Amerikaanse gezondheidsorganisatie HHS en... Greta Thunberg. 

CNN onder vuur

Nu gaan we heel even advocaat van de duivel spelen: het kán natuurlijk zijn dat Greta daar zit om uit de doeken te doen welke impact het coronavirus op het klimaat heeft. Het lijkt ons onwaarschijnlijk, maar het kán. Maar het is waarschijnlijker dat CNN wil dat deze meeting aandacht trekt.

En dat is ze gelukt. Want de aankondiging van deze meeting bracht een storm van reacties mee. En met reacties bedoelen we kritiek. En met kritiek bedoelen we reacties in de trant van: "Wat doet klimaattiener Thunberg op de plek van iemand die wél verstand van zaken heeft, zoals, we noemen maar een zijstraat, een gerenommeerde viroloog?" En eerlijk is eerlijk: dat is best een terechte vraag.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'below-article-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5ed16eeb1bdf7', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws