Door: Jelmer Wijnstra Fotografie: ANP
Algemeen

Waarom het niet erg is om naar het WK Handbal te kijken

Sinds afgelopen weekend spelen de handbal vrouwen weer om de wereldtitel in Duitsland. Twee jaar terug werden de dames tweede waarna ook een tweede plek volgde op het EK en een vierde plek op de Olympische Spelen.

En dus is handbal 'hot' op het moment en dat komt niet alleen maar door het spelletje zelf. De vrouwen bewijzen namelijk ook dat ze op dit moment beter zijn dan de mannen en dat is iets wat we bij alle teamsporten zien. Was er niet ook iets met voetbal..? 


Mannenpraat: Rafael van der Vaart gaat er een topjaar van maken
Lees ook:
Mannenpraat: Rafael van der Vaart gaat er een topjaar van maken
Elke dag op deze plek: 'Mannenpraat' met onze eigen roddelkoning Frans Lomans. De een zijn winst is de ander zijn verli...

Het is ook leuk om naar te kijken of het nou gaat om het Nederlands team of of pak weg Angola. Het gaat snel en het is fysiek. Een echte meidensport kun je het dan ook niet noemen. Kijk alleen maar eens naar de beelden hieronder. 

We zijn de laatste jaren ook nog eens goed in het spelletje. Dat is natuurlijk ook een belangrijke reden om er naar te kijken. Wij Nederlanders zijn namelijk geil op succes. En dus zullen wij ook dit WK weer juichen en daarna genieten van interviews van Jack van Gelder.. 

Jullie vragen je natuurlijk wel zo langzamerhand af waarom het niet over het uiterlijk van de speelsters gaat. Wij zijn niet zulke viespeuken dat daar meteen alle aandacht naar uit gaat, maar oké wij zijn ook niet blind. Wij zien ook wel dat Tess Wester zo'n lieve uitstraling heeft en dat Estavana Polman zo lekker spontaan is. En dan vergeten we nog deelneemster aan Hollands Next Top Model, Yvette Broch, maar ze zijn vooral allemaal zo lekker normaal gebleven. 

Kortom voor iedereen wat wils bijvoorbeeld vanmiddag om 15 uur als onze vrouwen gaan proberen de ontembare leeuwinnen te temmen. Een succesje kunnen we wel weer gebruiken.