Mannenpraat: tijd voor harde maatregelen, zet Patty Brard het land uit

   1917  

Elke dag op deze plek: 'Mannenpraat' met onze eigen roddelkoning Frans Lomans.

Natuurlijk menen we het niet als we zeggen dat Patty Brard het land uitgezet moet worden. Maar wat ze heeft geflikt bij Ranking The Stars gaat wel een brug of tien te ver. Zelfs voor een flapuit als Patty Brard.

Dit gebeurde er.

El Miloudi plaatste Patty Brard op de tiende en laatste plaats van de lijst van aanwezige BN'ers naar wie een straat vernoemd moest worden. Iedereen verbaasd (want ze had natuurlijk op nummer 2 of 3 moeten staan), Patty Brard boos (want ze had op nummer 1 moeten staan). In de uitzending zei Brard onder andere: “Ik kende jou niet, maar dit bewijst het. Wat ben jij dom.” Maar, zo bracht El Miloudi naar buiten, dat was niet alles wat ze had gezegd. “Rot op naar je eigen land, ga terug naar Marokko, zei ze. Wanneer pak je het vliegtuig?”

Lees uit deze serie ook: Estelle Gullit is extreem intelligent

Er werd ingegrepen en de discriminerende uitspraak werd eruit geknipt. Tot groot verdriet van El Miloudi, die vond dat Nederland recht had om te weten wat Patty Brard van Marokkanen dacht. En dus bracht hij het zelf naar buiten. Tot zover de feiten.

Lees uit deze serie ook: 'Sla mijn wijf verrot' en toen volgde ontslag

Nee, sorry, nog een ding: het extra pikante van de hele affaire is dat El Miloudi geboren is in Nederland en Patty Brard niet. Dat u dat ook maar even weet. Niet dat het er toe doet, maar toch... We hebben er nu een paar dagen over nagedacht, maar moeten toch concluderen dat Brard enigszins in onze achting gedaald is. Als een onbenullige aanval op je ego er voor zorgt dat je botte en ronduit discriminerende teksten gaat uitslaan, dan is er toch iets raars aan de hand. Dan is of je ego te groot, of je verstand te klein.

Wij hadden beter verwacht van Patty Brard.

  • F Lomans