Mannenpraat: of heeft Patricia Paay zelf de sekstapes gelekt?

   70291  

Elke dag op deze plek: 'Mannenpraat' met onze eigen roddelkoning Frans Lomans.

Zelf zouden we nooit en te nimmer durven te opperen, maar vorige week deed buurman en ex-zakenpartner Maarten Oostvogel het op de site van Quote: “Zou ze het niet zelf hebben gedaan?” Hij had het over de seksfilmpjes van Patricia Paay.

Even in het kort de geschiedenis van de twee. Oostvogel en Paay. Samen hadden ze een handel in ondergoed onder de naam La Paay. Dat ging, na een vliegende start, in het voorjaar van 2016 helemaal mis. Sindsdien verkeren de twee op voet van oorlog met elkaar. Paay wil veel geld (bronnen hebben het over 12.500 euro per maand met terugwerkende kracht), Oostvogel zegt dat hij betaald heeft wat hij moest betalen en dat op een bepaald moment de handel compleet instortte.

Lees uit deze serie ook: de Patricia Paay-affaire kent vele winnaars en één verliezer

Volgens hem doordat Paay op de belangrijkste dag van het jaar, de huishoudbeurs, niet kwam opdagen. De zaak is onder de rechter die zich er volgende week over buigt. Terug naar de suggestie van Oostvogel dat Paay zelf gelekt heeft. Toen Paay te gast was bij Jinek, suggereerde ze in de ogen van Oostvogel dat hij betrokken zou zijn bij het lekken. Tegen Quote zei hij: “Complete onzin. Dat is op niets gebaseerd.” En: “Wat is mijn belang om haar te schande te zetten? Geen enkel belang.”

We gaan verder met het Quote-interview: “Heeft iemand zich al afgevraagd waarom dit uitlekt? Nu? Heeft iemand zich de vraag gesteld waarom ze eerst zei dat ze het niet was, toen zei ze dat ze niet wist dat ze gefilmd werd. Nu zegt ze dat ze het wel weet en toestemming gaf? Niemand stelt haar een vraag. Niemand is kritisch. Ze zegt dat ze wordt afgeperst. Dat ze wordt gechanteerd. Door wie dan? Niemand wil het weten. Ook Jinek niet. Alles wordt maar klakkeloos overgenomen. Misschien heeft ze het zelf wel laten lekken.”

Lees uit deze serie ook: Patricia Paay zinkt dieper en dieper

Er is duidelijk een gevoelige snaar geraakt bij Oostvogel. “Ze liegt alles bij elkaar. Er klopt niks van.” En tot besluit: “Ik ben woest op Patricia, zeker, maar ik heb er geen enkel belang bij om dit te doen. Zij wel. Waarom word ik hier nu bij betrokken?”

Wie het weet mag het zeggen. Zelfs wij, als kenners en volgers van Paay-gate, raken soms de kluts kwijt en vrezen dat de onderste steen nooit boven zal komen.

  • F Lomans