Mannenpraat: nu zit Patricia Paay echt in de put

   23370  

Elke dag op deze plek: 'Mannenpraat' met onze eigen roddelkoning Frans Lomans.

Tussen ons gezegd en gezwegen: wij twijfelen wel eens aan de verstandelijke vermogens van Patricia Paay. Dat ze haar seksuele avonturen op film vastlegt, getuigt al niet van een extreem hoog IQ.

Maar wat ons toch vooral doet twijfelen is de rechtszaak die ze aanspande tegen haar ex-zakenpartner Maarten Oostvogel. Maandenlang heeft ze op onverantwoorde en schandalig wijze diens naam door het slijk gehaald. Hij zou de afspraken met haar niet zijn nagekomen, ze had nog meer dan een ton van hem tegoed, en uiteindelijk suggereerde ze ook nog eens dat hij achter de verspreiding van de sekstapes zat. Dat ging allemaal drie bruggen te ver.

Lees uit deze serie ook: de Patricia Paay-affaire kent vele winnaars en één verliezer

Kijk, wij willen best meegaan in de gedachte dat Paay in de sekstapes-affaire slachtoffer is. Het blijft oliedom om het te filmen, maar niemand heeft het recht die filmpjes ook te openbaren. Wij willen zelfs geloven dat ze daar niet zelf achter zit. Maar de hetze die ze tegen Oostvogel voerde, vonden wij eigenlijk nog een stuk crimineler dan het verspreiden van de filmpjes.

De rechter heeft deze week een dikke vette streep door de rekening van een ton gezet. Hij ziet geen enkele reden om zelfs maar te veronderstellen dat ze nog geld van hem tegoed zou hebben. Mooi klote voor Paay, want het leek de enige serieuze inkomstenbron voor haar in deze tijd. Haar man is inmiddels werkeloos, nadat hij liever thuis was dan dat hij meubels verkocht.

Lees uit deze serie ook: Patricia Paay is arm en gelukkig. Of zit het toch anders?

Is er ook nog goed nieuws geweest voor Paay? Een beetje. Want er is een tweede aanhouding verricht in de sekstapes-zaak. Eerst was er een man uit Beverwijk die er wat mee te maken zou kunnen hebben, nu betreft het een man uit Lelystad die verhoord is.

Onze gedachte hierbij is wel: Beverwijk? Lelystad? Zijn dat niet rare plekken om vijanden te hebben? We wachten af.

  • F Lomans