Mannenpraat: Katja Schuurman doet aan seks, filmt seks en praat over seks. Et cetera

   28682  

Elke dag op deze plek: 'Mannenpraat' met onze eigen roddelkoning Frans Lomans.

Katja Schuurman was ooit de meest aantrekkelijke en opwindende vrouw van Nederland. Zelfs nu, op tamelijk rijpe leeftijd (42), bivakkeert ze nog zonder problemen in de top 10. Omdat ze een boek met erotische verhalen heeft samengesteld, Verboden Vruchten geheten, is ze verplicht in vele interviews over seks te praten. En dat is een feest, want dat kan ze als geen ander. Kijk nog maar eens DWDD terug waarin ze een verhaal voorlas, waarbij iedereen behalve Katja zelf een rood hoofd kreeg.

Lees uit deze serie ook: Olcay Gulsen vindt seks een beetje vies. Dat klopt

In het Algemeen Dagblad ging ze ook fiks tekeer. Dat ze, excusez het taalgebruik, soms graag teder bemind wordt, ook wel eens een trio prefereert, zo nu en dan zin heeft in soloseks en bij tijd en wijlen ook wel eens uit elkaar getrokken wil worden. Terwijl we dit optikken krijgen we alweer een rood hoofd, maar het moet toch even gezegd worden.

Lees uit deze serie ook: Yo is een wilde tussen de lakens

In het voorwoord van het boek komen ook haar ouders ter sprake, 67 en 70 jaar oud. Die doen het nog steeds. “Dat is toch hoopvol?” vraagt Katja retorisch.

Katja is natuurlijk ook voer voor de roddelbladen. Weekend bijvoorbeeld ontlokte haar dat Katja en vrind Freek hun seksuele avonturen ook wel eens filmen. Die beter niet kunnen uitlekken, meldt ze. “Ik ben open over mijn seksleven, maar dat betekent niet dat ik het leuk of plezierig zou vinden als iedereen mee zou kunnen kijken.”

Vinden we ook een goed standpunt.

Lees uit deze serie ook: het evangelie van Anouk Smulders, 'seks is overal goed voor'

Nee, met Katja zit het wel snor. Topwijf. En die vriend van haar heeft een restaurant dat BREDA heet. In Amsterdam. Niet te verwarren met restaurant AMSTERDAM. In Breda. Maar dat terzijde.

  • F Lomans