Mannenpraat: Jett Rebel stopt met drugs en concentreert zich nu op seks

   17634  

Elke dag op deze plek: 'Mannenpraat' met onze eigen roddelkoning Frans Lomans. 

Het was een ingrijpend jaar voor Jett Rebel, een muzikant die door zijn fans gezien wordt als de Nederlandse David Bowie en door zijn haters als een puberale Bowie-wannabe. Ach, denken wij dan, als iedereen een mening over je heeft, dan zit het wel snor.

Lees uit deze serie ook: we waarschuwen Douwe Bob nog één keer

Bij het doornemen van de tijdschriften kwamen we een alleraardigst interview met hem in Viva tegen. Daarin legt hij uit dat hij zo'n beetje met alle wilde dingen in het leven gestopt is. Na een periode die hij omschrijft als: “Ik heb meer drank en drugs genomen dan de meeste mensen in hun hele leven.” Best goed voor iemand die pas later deze maand 26 wordt. De enige verslaving waar hij nu nog aan toegeeft is seks. Verder is hij hard bezig het braafste jongetje van de klas te worden.

“Ik ben zelfs gestopt met roken. Ik let op mijn suiker, gluten, eet minder vlees... Het slaat nergens meer op. Het moeilijkst was afkicken van chocola. Ik heb een la naast mijn bed, 'de choco-la', en chocola in bed eten was mijn grootste guilty pleasure.” Dat we niet denken dat het allemaal makkelijk was. “Tja, de mensen die veel gebruiken, snappen wel hoe fucking moeilijk het is om af te kicken.”

Lees uit deze serie ook: tijd voor harde maatregelen, zet Patty Brard het land uit

Tja, vertel ons wat.

“Ik ben jaloers op mensen die rustig een wijntje kunnen drinken, maar niet op degenen die naar de klote gaan en om drie uur 's nachts cocaïne bestellen omdat ze niet meer op hun benen kunnen staan. Je maakt jezelf kapot. I've been there.”

Deze maand komt zijn derde album uit en op 4 februari staat hij in de Rotterdamse Ahoy. De nuchtere, cleane Jett Rebel. Eens kijken of dat nieuwe bestaan ook tot opwindende muziek heeft geleid. Saai leven, spannende muziek, kan dat?

  • F Lomans