Mannenpraat: een seksvideo van Patricia Paay; wat heeft John van den Heuvel daarmee te maken?

   113632  

Elke dag op deze plek: 'Mannenpraat' met onze eigen roddelkoning Frans Lomans.

Houdt het dan nooit op? Hadden we onszelf en u net beloofd een Patricia Paay-pauze in te lassen, worden we door de gebeurtenissen van gisteren genoodzaakt die belofte te breken. Het is niet anders.

Misdaadverslaggever John van den Heuvel onthulde dat mevrouw Paay bij hem had aangeklopt voor advies. Want dat weten ondertussen alle BN'ers: zit je in de shit dan ga je niet onmiddellijk naar de politie, maar eerst naar Van den Heuvel of Peter R. de Vries. Paay wilde weten wat ze moest doen nu er een 'pikante video' van haar bleek te bestaan waarmee ze gechanteerd werd. Nou, laat deze ingewikkelde kwestie maar aan Van den Heuvel over. Zijn advies: ga naar de politie.

Lees uit deze serie ook: Patricia Paay zinkt dieper en dieper

Daar zouden wij nooit opgekomen zijn.

Een van de merkwaardigste uitspraken in deze affaire komt uit de mond van Patricia Paay zelf. “Ik heb nooit iemand toestemming gegeven dit soort beelden te maken, laat staan te verspreiden,” zegt ze.

Wat ons met de vraag opzadelt wat er te zien is op de foto's en video's. Hoe kan het dat je niet weet dat de beelden gemaakt zijn? Je hebt seks, je bent met iets seksueels bezig, je bent bloot, whatever... En je hebt niet door dat er een fotograaf of een filmer bij aanwezig is, of dat er ergens een camera opgehangen is. Mysterieus.

Paay heeft wel een vermoeden wie erachter zit. “Er is iemand die me al tijden zwart probeert te maken en me probeert te chanteren. Ik zal niet zeggen wie dit is, maar deze informatie wel delen met de politie.”

Mooi zo.

Omdat Paay niet van de straat is, laat ze er ook onmiddellijk een juridische analyse op los. “Het is zeer strafbaar wat hier gebeurt en daarom heb ik in overleg met mijn advocaat besloten officieel aangifte te doen.”

Dat komt wel goed dus. En laat het weer een waarschuwing zijn voor iedereen: stoppen met seks, dat geeft uiteindelijk altijd problemen.

  • F Lomans