Mannenpraat: Dreetje Hazes als nachtburgemeester, is dat wel een goed idee?

   7368  

Elke dag op deze plek: 'Mannenpraat' met onze eigen roddelkoning Frans Lomans. 

Alcoholisme is erfelijk, hebben wij begrepen en om ons heen gezien. De drank was een terugkerend thema in de gesprekken die wij met Neerlands grootste zanger aller tijden André Hazes voerden. Wij waren gestopt en André wilde steeds opnieuw weten hoe we dat voor elkaar gekregen hadden, zomaar cold turkey afkicken. Wij gaven hem goede tips, die hij niet opvolgde.

Maar hij bleef vragen.

Lees uit deze serie ook: Roxeanne Hazes wil geen tweede André worden

Daar moesten we natuurlijk aan denken toen we vernamen dat Dreetje Hazes, die leuke zoon van André, opeens voor een jaar gekozen werd tot nachtburgemeester van Nederland. Die keuze werd gemaakt door de horeca. En toen dachten wij opeens: is dat wel een goed idee, gezien de relatie die zijn vader met drank had? De jury gaf als argumenten voor de keuze onder andere 'tomeloze energie, zijn positiviteit en zijn betrokkenheid bij de horeca'. En toen fronsten wij onze wenkbrauwen opnieuw. Betrokkenheid bij de horeca? Hoezo?

Lees uit deze serie ook: de liefde in de familie Hazes kent geen grenzen

Daar had Dreetje wel een antwoord op: hij zag de horeca 'als het verlengde van zijn huiskamer'. Hij vond het een eer en dus accepteerde hij zijn benoeming. Daar kunnen we niets meer aan doen. In tegenstelling tot zijn vader vraagt hij ons nooit om advies. Maar nogmaals: echt blij zijn we er niet mee.

  • F Lomans