Mannenpraat: de Patricia Paay-affaire kent vele winnaars en één verliezer

   31047  

Elke dag op deze plek: 'Mannenpraat' met onze eigen roddelkoning Frans Lomans.

Iedereen profiteert van Patricia Paay. Eva Jinek, die haar dinsdagvond als gast had, scoorde een kijkcijferrecord. Bladen, kranten en sites met Paay-nieuws scoren als een dolle. Het is een affaire met veel winnaars. En met één grote verliezer. Aan vijftig jaar TV-werk, verzuchtte Paay bij Jinek, is een abrupt einde gekomen. Ze zal nooit en te nimmer meer gevraagd worden voor welk amusementsprogramma dan ook.

Mooi k*t.

Ja, ze heeft af en toe gewenst om dood te zijn, natuurlijk. Het was vernederend, al die seksfilmpjes van je die iedereen zag. Maar verdomme, waarom mocht ze niet gewoon de seks hebben die ze wilde? Zonder dat het allemaal op straat kwam te liggen. Ze begrijpt heus wel dat ze zelf niet onschuldig is. Maak geen opnames van jezelf in actie. Dat doen wij niet, er is geen reden voor jou om dat te doen. Weekend citeerde haar deze week, iets wat ze na haar huwelijksbreuk met Adam Curry gezegd had. “Seks is voor mij de beste remedie om er weer bovenop te komen. Ik wil het plezier terug in mijn leven. En écht, seks helpt daarbij!”

Lees uit deze serie ook: Patricia Paay zinkt dieper en dieper

Als je dit soort dingen zegt, dan richt je wel erg de aandacht op je seksleven. Maar nogmaals, er was geen reden voor die rancuneuze en/of chanterende man om de filmpjes in de openbaarheid te brengen. Hij (we gaan er vanuit dat het een hij is) kon hier slechts één reden voor hebben: Paay kapotmaken. Hij verdient het te branden in de hel.

Lees uit deze serie ook: onze mening over de Patricia Paay-seksvideo

Na wat onduidelijk gerommel, gelieg en gemarchandeer in het het begin van de affaire (de advocaat laten zeggen dat Paay zoiets niet doet, dat er gefotoshopt was, dat... nog zo het een en ander), koos ze bij Jinek de enig mogelijke vluchtroute: ze gaat zich met ziel en zaligheid inzetten voor vrouwen die slachtoffer zijn geworden van dit soort wraakporno-achtige acties. Want de gevolgen daarvan kunnen desastreus zijn.

Dat is mooi, dat kan een kapot leven weer zin geven. Maar eerst natuurlijk de dader opsporen en iedereen vervolgen die heeft meegewerkt aan de verspreiding van de filmpjes. Ook dat is belangrijk.

  • F Lomans