Beste van Mannenpraat! Op nummer 3: Sylvana Simons

   12777  

De laatste dagen van dit jaar kijkt onze eigen roddelkoning Frans Lomans terug op de hoogte- en dieptepunten van het uitstekende achterklapjaar 2016. Een top 10, met vandaag nummer 3: onze heldin Sylvana Simons.

Het is niet altijd een pretje om Sylvana Simons te zijn, hebben wij dit afgelopen jaar al meerdere malen gedacht en geschreven. Voor alle duidelijkheid: ze heeft in haar leven een boel domme dingen gedaan en gezegd, maar sinds haar toetreden tot de politieke partij DENK werd ze een kop van jut voor zo'n beetje iedereen. Wat een berg vuil werd er over haar uitgestort! Er werd tamelijk serieus een uitzwaai-dag voor haar georganiseerd en de carnavalshit (Rob van Daal, bah) over haar en de lynchafbeeldingen waren verderfelijk, onfatsoenlijk en beneden zelfs het laagste peil.

Lees uit deze serie ook: Giel Beelen is een smakeloze witte kip zonder kop

Mocht een gekleurde vrouw niet haar mening geven? Waren wij bezig het meest racistische land ter wereld te worden? Er waren Amerikanen die overwogen te emigreren toen Trump president werd, wij overwogen dit land te verlaten naar aanleiding van wat er met Sylvana gebeurde. Wat een onbeschaafde teringbende!

Sorry, dat we ons zo boos maken, opnieuw. Laten we maar gewoon afsluiten met een citaat van Sylvana zelf, uit een interview in Grazia. “Als je honderden bedreigingen per dag ontvangt en je weet niet van wie, dan is iedereen op straat een potentiële bedreiger. Ze wensen mij de verschrikkelijkste dingen toe. Ik moet uit elkaar getrokken worden, ik moet kogels krijgen. Er zijn mensen die gewoon een berichtje sturen: 'Pas maar op, want de kogel komt van mij.' Ik moet vooral verkracht worden, het liefst door acht apen en met een stiletto in mijn kont. Als je dat allemaal te horen krijgt op één dag, dan schrik je wel, ja. ”

En dan toch doorgaan. We noemden haar eerder al een dappere dodo. Dat doen we bij dezen graag nog een keer. En gelukkig worden er nu ook wat mensen vervolgd die haar bedreigd hebben. Dat is op de valreep nog wat goed nieuws.

  • F Lomans