Panorama's supersnelle pitstop bij Max Verstappen

   4703  

Max Verstappen is natuurlijk onze nationale held, maar ook de absolute held van de Panorama redactie. Daarom ging Mylène de la Haye bij hem langs om hem de 'Echte Mannen Trofee 2016' uit te reiken. 

Waarom is er wel een foto van Max Verstappen met 'Panorama's Echte Mannen Trofee 2016' en niet eentje waarop hij de Jaap Eden Trofee 2016 (die hij kreeg toen hij Sportman van het Jaar werd) vast heeft? Simpel. Onze Max heeft de Jaap Eden trofee (4 maanden na dato) nog steeds niet opgehaald bij Jan Lammers (die hem in ontvangst nam). Het jeugdige racemonster liet afgelopen jaar weten geen zin te hebben om zijn vakantie te onderbreken voor het 'Sportman van het Jaar 2016' gala waar hij een hele avond in smoking had moeten stilzitten om saaie speeches aan te horen.

Max houdt niet van speeches, smokings en stilzitten. Wij begrijpen dat. Dus als je wil dat hij een trofee in ontvangst neemt, zul je hem moeten achtervolgen totdat hij een paar nanosecondes tijd voor je heeft. En dat hebben we gedaan. Op het circuit van Spa Francorchamps haalden we hem op zondag 28 augustus 2016 eindelijk in. Max Verstappen had in totaal 20 seconden tijd voor het in ontvangst nemen van onze loodzware (7 kilo), goudkleurige bierpul.

Gewoon in een lullig kantoortje, tussen de bedrijven door, lekker in korte broek. Het werd onze snelste pitstop aller tijden. Hup naar binnen, trofee in z'n handen duwen, scherpstellen, even lachen, drie foto's maken en hup, weer wegwezen. Niks smoking, niks speech, niks poppenkast. Het was de snelste foto ooit van een 'plechtig' moment. Maxwaardig.

Met dank aan fotograaf Peter van Egmond en Max' manager Raymond Vermeulen. En onze Max natuurlijk!

 

  • J. Wijnstra