Mannenpraat: Max Verstappen is geen ondankbare hond maar onze eigen Bob Dylan

   10618  

Elke dag op deze plek: 'Mannenpraat' met onze eigen roddelkoning Frans Lomans.

De mannen en vrouwen die Bob Dylan de Nobel-prijs voor literatuur toekenden, waren niet blij met diens reactie: totale stilte. Later doorbrak hij die op minimale wijze: bedankt. Weer later liet hij weten dat hij het een hele eer vond, maar dat hij echt geen tijd had om zelf de prijs te komen ophalen. Dat kon het Nobel-prijs comité in zijn zak steken.

Er is geen enkele twijfel over wie in Nederland sportman van het jaar dient te worden: Max Verstappen. Die heeft namelijk iets gepresteerd wat nog nooit eerder een landgenoot gepresteerd heeft: een F1-race winnen en met zijn eigenzinnige rijstijl de hele F1-wereld op zijn kop zetten. Maar voordat Max ook daadwerkelijk de prijs gekregen heeft, doet hij al zijn beste Bob Dylan-imitatie. “Ik heb daar helemaal niets mee,” laat hij vanuit Abu Dhabi weten. “Ik hoop dat ik niets win.” Het enige wat er voor hem toe doet is de wereldtitel in de Formule 1. Zin om naar het gala te komen heeft hij ook al niet.

Lees en zie ook: 'Max Verstappen ruilt Vlaamse schone in voor Brabantse babe' (FOTO'S)

Hij gaat sowieso rond die tijd op vakantie. “Dus ik ben er waarschijnlijk niet eens.” Het enige wat hij wil na dit tumultueuze seizoen is rust. Begrijpelijk. Dat is geen ondankbaarheid of zoiets, benadrukt hij, maar gewoon een kwestie van prioriteiten stellen.

En voor alle duidelijkheid: de enige niet-sportieve prijs die er echt toe doet is die van Panorama's Echte Man van het Jaar. En die prijs - een vergulde gouden bierpul - heeft hij wel in ontvangst genomen.

  • F Lomans