'Mad Max' Verstappen heeft een nieuwe wagen (VIDEO + FOTO)

   11796  

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's over kunt hebben. Vandaag: Verstappen.

Terwijl de verkiezingskoorts toeneemt, gebeurt er (gelukkig) ook in de sportwereld meer dan genoeg. Dankzij doellijntechnologie weten we misschien wel wie straks gekroond wordt tot de kampioen van de Eredivisie. Maar dat was zondag. Vandaag is de dag van Max Verstappen. De jonge raceheld van Red Bull test vandaag op het circuit van Barcelona zijn nieuwe bolide: de RB13. Max kent het circuit maar wat goed. In Barcelona won hij vorig jaar mei zijn eerste Grand Prix. Daarmee was hij de jongste winnaar ooit. 

Lees en zie ook: 'Max Verstappen ruilt Vlaamse schone in voor Brabantse babe' (FOTO'S)

Lees ook: Hoe Zit Dat? Ferrari, de rode legende

Niet vlekkeloos

Teamgenoot Daniel Ricciardo ging Verstappen voor. Hij maakte gisteren al rondjes in de nieuwe wagen van Red Bull. Zijn testritten verliepen niet helemaal vlekkeloos. Daarnaast is er, zelfs binnen de eigen gelederen, kritiek op de auto. Christian Horner, de ploegbaas, is niet te spreken over de 'haaienvin'. Ook andere ploegbazen hebben hierover geklaagd. Het aanhangsel levert een kleine tijdswinst op, maar zou minder zijn voor het oog. En het oog, dat is belangrijk in de wereld van het racen.

Lees ook: automobilist rijdt gloednieuwe McLaren in de prak... na slechts tien minuten!

Sessies

Op dit moment is de Limburger (19) aan het rijden. Zijn eerste sessie is om half tien vanochtend begonnen en duurt tot één uur. Dan heeft Verstappen een korte pauze. Daarna begint hij om twee uur aan zijn tweede sessie. Die sluit hij om zes uur af. De wagen is uitgerust met allerlei sensoren, om zoveel mogelijk data te verzamelen. Morgen is het weer de beurt aan Ricciardo, donderdag heeft Verstappen zijn tweede testdag.

Het Formule 1-seizoen begint op zondag 26 maart. Dan wordt om de Grand Prix van Australië gestreden. Nog een maandje wachten dus!

  • Y.M. Osterloh