Koppensnellen: IJsland boos op Frankrijk

   3052  

Wat schrijven de buitenlandse kranten eigenlijk over het EK? Branden ze hun eigen team helemaal af of leven ze op een roze wolk richting titelwinst? Ook de randzaken er om heen kunnen natuurlijk niet ontbreken. Elke dag lees je het in koppensnellen.

Frankrijk: 

Dat de Franse kranten vandaag in extase zijn is niet heel vreemd. Het nationale team speelde gisteren dan niet groots, maar won wel en mag zich gaan opmaken voor la grande finale. L'Equipe zet dan ook groot op de voorpagina: 'L'Extase.' Gisteren had de krant nog groot op de voorpagina staan een dag van glorie. Daar speelt Sud Quest nu op in met: 'hun dag van glorie' en de afbeelding van de juichende haantjes. 

Le Figaro komt met 'Griezmann stuurt Frankrijk naar finale'. Ook La Dépêche draait er niet om heen en schrijft: 'wat een mooie overwinning'. Nu wachten de Fransen nog een klus en dat is zondag in het Stade de France tegen Portugal. 

Duitsland:

De Duitse kranten zijn natuurlijk in mineur. Op de voorpagina van Bild staat een grote foto van Bastian Schweinsteiger met als kop: 'Weini'. Het was ook weinig dit EK bij de ervaren middenvelder. Net als Thomas Müller was hij op het WK2014 nog één van de uitblinkers. Express schrijft dat de spits van Bayern München poep aan zijn schoen heeft. Müller scoorde opnieuw niet op een EK. De Frankfurter Allgemeine houdt het simpel met alleen de dodelijke cijfers: '0-2.'

IJsland: 

In IJsland nog wel wat opschudding rondom de overwinning van de Fransen. Na de wedstrijd deden de Franse spelers en fans namelijk de IJslandse vikingkreet. En daar waren ze in IJsland allerminst van gecharmeerd. 

  • J. Wijnstra