DOSSIER

Timur Enkinci

Timur Ekinci - bijnaam: De Turk met de blauwe ogen - is een Turks/Koerdische crimineel. De naam van Ekinci wordt in verband gebracht met talloze afrekeningen in het criminele milieu.

Hij is onder andere verdachte van een drievoudige moord in een restaurant in Rotterdam in maart 1992. Drie Turkse misdadigers worden doodgeschoten en hun onthoofde en verbrande lichamen worden in het Brielse Meer teruggevonden. De naam van Ekinci wordt ook genoemd bij de viervoudige moord in Hilvarenbeek waarbij Rinus de Boer, Nico van Golde en de broers Taminiau om het leven worden gebracht. Volgens advocaat Doedens zou de recherche onderzoek hebben gedaan naar de eventuele betrokkenheid van Ekinci bij de moorden, maar wordt er nooit iets bewezen.

In 1995 raakt hij bij een schietpartij invalide. Hij wordt neergeschoten door Alper K. Die wordt op 29 januari 2003 tot veertienjaar veroordeeld voor de moord op Serdar Nerkis in Zwolle. Ekinci wordt een aantal weken in kritieke toestand behandeld in het Dijkzigt Ziekenhuis in Rotterdam en kan sindsdien vanwege darmletsel niet meer bukken of tillen en moet het liggen zoveel mogelijk vermijden.

Op 18 maart 2011 komt Ekinci op 44-jarige leeftijd om het leven wanneer hij op de Oppert in Rotterdam, in het appartementencomplex De Hofdame, via een aantal balkons omhoog wil klimmen om de woning van zijn ex-vriendin te bereiken. Hij valt naar beneden en is op slag dood.

Laaste nieuws

Lomans
Mannenpraat: de ex van Guus Meeuwis komt er warmpjes bij te zitten. Zeven miljoen ofzo
Algemeen
Tom Dumoulin verliest roze trui in Giro
Blog - sexy
Zeven producten die je NIET moet eten en drinken voor seks
Voetbal
Hooligans zijn zielig, maar die in Zuid-Limburg helemaal! 
Algemeen
Huub van der Lubbe: 'Het westen vindt zichzelf bijna slachtoffer'
Formule 1
Button verbaast zich: 'Zo laat remde ik nog nooit'
Misdaad
Politie doet onderzoek naar tuinkabouters in Assen
Misdaad
Mega-ontsnapping uit Braziliaanse gevangenis (VIDEO)
Misdaad
Man met militair pak en uitrusting aangehouden
Misdaad
Megapartij onderschepte hasj in Spanje ook op film (VIDEO)
Humor
Beer neemt een duikje in zwembad (VIDEO)