DOSSIER

Timur Enkinci

Timur Ekinci - bijnaam: De Turk met de blauwe ogen - is een Turks/Koerdische crimineel. De naam van Ekinci wordt in verband gebracht met talloze afrekeningen in het criminele milieu.

Hij is onder andere verdachte van een drievoudige moord in een restaurant in Rotterdam in maart 1992. Drie Turkse misdadigers worden doodgeschoten en hun onthoofde en verbrande lichamen worden in het Brielse Meer teruggevonden. De naam van Ekinci wordt ook genoemd bij de viervoudige moord in Hilvarenbeek waarbij Rinus de Boer, Nico van Golde en de broers Taminiau om het leven worden gebracht. Volgens advocaat Doedens zou de recherche onderzoek hebben gedaan naar de eventuele betrokkenheid van Ekinci bij de moorden, maar wordt er nooit iets bewezen.

In 1995 raakt hij bij een schietpartij invalide. Hij wordt neergeschoten door Alper K. Die wordt op 29 januari 2003 tot veertienjaar veroordeeld voor de moord op Serdar Nerkis in Zwolle. Ekinci wordt een aantal weken in kritieke toestand behandeld in het Dijkzigt Ziekenhuis in Rotterdam en kan sindsdien vanwege darmletsel niet meer bukken of tillen en moet het liggen zoveel mogelijk vermijden.

Op 18 maart 2011 komt Ekinci op 44-jarige leeftijd om het leven wanneer hij op de Oppert in Rotterdam, in het appartementencomplex De Hofdame, via een aantal balkons omhoog wil klimmen om de woning van zijn ex-vriendin te bereiken. Hij valt naar beneden en is op slag dood.

Laaste nieuws

Lomans
Mannenpraat: Huurbaas sleept Mickey Rourke (bijna onherkenbaar inmiddels) voor de rechter
Misdaad
Speedboat-bezitter die haai voorttrekt veroorzaakt beroering (VIDEO)
Misdaad
Politie arresteert Spanjaard die douchende vrouwen filmt
Misdaad
Slachtoffer schietpartij Rotterdam Zeki Yumuşak
Hebbes
WIN: SPEEDLINK Racing Wheel en Mousepad
Bizar
Spaanse stier pleegt ‘zelfmoord’ nadat zijn hoorns in brand zijn gestoken (VIDEO)
Algemeen
Amsterdam wil dat ambtenaren zich genderneutraal gaan gedragen
Formule 1
Verstappen vindt Halo niks: 'Hoort niet bij Formule 1'