DOSSIER

Ted D.

Ted D. is eigenaar van een transportbedrijf in Breda. Hij houdt zich daarnaast bezig met ripdeals en drugshandel naar Spanje en Engeland. De bende van D. is ook betrokken bij een ripdeal in Malaga. Behalve in Spanje en Duitsland is de groep ook actief in Engeland.

In januari 2003 wordt een transport van 25 kilo heroïne bij Londen onderschept. De bende wordt ook verdacht van het stelen van opleggers vol suiker, bier en zonnebanken ter waarde van miljoenen euro's.

Ted D. legt zwaar belastende verklaringen af tegen voormalige kompanen. In 2002 wordt hij door criminelen ontvoerd en bedreigd. In januari 2003 wordt hij gearresteerd. In december 2003 wordt er twaalf jaar cel tegen hem geëist voor het organiseren van talloze drugstransporten. Door de rechtbank in Breda wordt hij conform de eis veroordeeld. D. gaat in hoger beroep en staat in september 2004 voor het gerechtshof in Den Bosch. Hij wordt in oktober van dat jaar tot zeven jaar cel veroordeeld.

Ted D. zou als kroongetuige hebben opgetreden tegen Ludwig P. en Theo H., die beiden lid zijn geweest van de Juliëtbende. In december 2004 worden P. en H. door het gerechtshof in Den Bosch vrijgesproken. De rechtbank in Breda heeft de belastende verklaringen van Ted D. eerder niet erg betrouwbaar gevonden, maar ze vindt dat de verklaringen van D. worden ondersteund door politie-observaties. Het gerechtshof oordeelt echter dat deze politie-observaties niet kloppen. Zo zou Theo H. op de Waddeneilanden hebben gezeten op een dag dat hij volgens de observatieverslagen in de buurt van een lading heroïne is gezien. Na zijn vrijlating wordt D. in Londen wederom opgepakt voor drugshandel.

Laaste nieuws

Voetbal
Huntelaar naar Ajax, Van Persie naar Feyenoord, Sneijder naar Utrecht, wie blijft er voor PSV over?
Misdaad
Angst en walging in Schafhausen (Z)
Misdaad
Politie start zoekactie naar wapens van de Bende van Nijvel (VIDEO)
Misdaad
Spaanse politie arresteert leden Nederlandse drugsorganisatie
Bizar
Vrouw overlijdt aan vleesetende bacterie die ze opliep tijdens seksspel
Hebbes
WIN: Hasbro The Last Knight Armor Turbo Changer Figuur
Misdaad
Vrouw steelt peperdure Lamborghini en rijdt ermee naar Londen (VIDEO)
Bizar
Mooiste golfster ter wereld: ‘mijn borsten zijn te groot voor de golforganisatie’ (FOTO’S)
Formule 1
Giovinazzi vertrouwt Ferrari voor zitje in 2018
Humor
Vader maakt achtbaan voor zijn dochter (VIDEO)
Algemeen
Op bezoek bij Motorclub de Harde Mannen
Misdaad
Bij de politierechter: het is ook gewoon een leuke winkel
Lomans
Mannenpraat: een blote Freek Vonk kan dagelijks gespot worden in Nederland
Algemeen
Dylan Groenewegen wint op Champs Élysées