DOSSIER

Ted D.

Ted D. is eigenaar van een transportbedrijf in Breda. Hij houdt zich daarnaast bezig met ripdeals en drugshandel naar Spanje en Engeland. De bende van D. is ook betrokken bij een ripdeal in Malaga. Behalve in Spanje en Duitsland is de groep ook actief in Engeland.

In januari 2003 wordt een transport van 25 kilo heroïne bij Londen onderschept. De bende wordt ook verdacht van het stelen van opleggers vol suiker, bier en zonnebanken ter waarde van miljoenen euro's.

Ted D. legt zwaar belastende verklaringen af tegen voormalige kompanen. In 2002 wordt hij door criminelen ontvoerd en bedreigd. In januari 2003 wordt hij gearresteerd. In december 2003 wordt er twaalf jaar cel tegen hem geëist voor het organiseren van talloze drugstransporten. Door de rechtbank in Breda wordt hij conform de eis veroordeeld. D. gaat in hoger beroep en staat in september 2004 voor het gerechtshof in Den Bosch. Hij wordt in oktober van dat jaar tot zeven jaar cel veroordeeld.

Ted D. zou als kroongetuige hebben opgetreden tegen Ludwig P. en Theo H., die beiden lid zijn geweest van de Juliëtbende. In december 2004 worden P. en H. door het gerechtshof in Den Bosch vrijgesproken. De rechtbank in Breda heeft de belastende verklaringen van Ted D. eerder niet erg betrouwbaar gevonden, maar ze vindt dat de verklaringen van D. worden ondersteund door politie-observaties. Het gerechtshof oordeelt echter dat deze politie-observaties niet kloppen. Zo zou Theo H. op de Waddeneilanden hebben gezeten op een dag dat hij volgens de observatieverslagen in de buurt van een lading heroïne is gezien. Na zijn vrijlating wordt D. in Londen wederom opgepakt voor drugshandel.

Laaste nieuws

Lomans
Mannenpraat: de ex van Guus Meeuwis komt er warmpjes bij te zitten. Zeven miljoen ofzo
Algemeen
Tom Dumoulin verliest roze trui in Giro
Blog - sexy
Zeven producten die je NIET moet eten en drinken voor seks
Voetbal
Hooligans zijn zielig, maar die in Zuid-Limburg helemaal! 
Algemeen
Huub van der Lubbe: 'Het westen vindt zichzelf bijna slachtoffer'
Formule 1
Button verbaast zich: 'Zo laat remde ik nog nooit'
Misdaad
Politie doet onderzoek naar tuinkabouters in Assen
Misdaad
Mega-ontsnapping uit Braziliaanse gevangenis (VIDEO)
Misdaad
Man met militair pak en uitrusting aangehouden
Misdaad
Megapartij onderschepte hasj in Spanje ook op film (VIDEO)
Humor
Beer neemt een duikje in zwembad (VIDEO)