DOSSIER

Richard van der Bunt (†)

Richard van der Bunt - bijnamen: Rick en Diederich - wordt op 15 juni 1966 geboren. Hij is een jeugdvriend van Mink K. en wordt later zijn rechterhand en hulp. De naam van Van der Bunt komt duidelijk naar voren in het onderzoek naar de moord op Jaap van der Heiden. K. gebruikt in de periode rond de moord een mobiele telefoon die op naam van Van der Bunt staat. Ook wordt Van der Bunt genoemd in de onderzoeken van het Kernteam Zuid, die eind jaren 90 worden uitgevoerd naar ecstasyhandel door Amsterdamse en Brabantse criminelen.

Van der Bunt onderhoudt goede contacten met de Amerikaanse DEA. Dat zou de verklaring zijn dat hij in Nederland niet werkelijk is aangepakt en altijd buiten de strafdossiers is gehouden. Dit leidt overigens wel tot geruchten dat hij een informant is. Ook wordt hij ervan verdacht informant te zijn in 2000 bij de vangst van 2 miljoen Mitsubishi ecstasy-pillen in Los Angeles, en ook is hij betrokken bij de vondst van miljoenen aan vals geld. Van der Bunt heeft goede contacten in de Colombiaanse drugsscene.

In het weekend van 9 en 10 februari 2008 wordt Van der Bunt op 41-jarige leeftijd vermoord wanneer hij een restaurant in Madrid verlaat. Hij viert die dag dat hij een deal met Justitie in Italië heeft gesloten waardoor hij maar vier jaar hoeft uit te zitten van een straf voor cocaïnehandel. Aan het begin van de jaren 90 is hij in Italië al eens veroordeeld voor drugshandel en ook in Spanje heeft hij daarvoor vastgezeten.

Laaste nieuws

Formule 1
Stroll: 'Ook op Playstation heb ik moeite met de bochten'
Lomans
Mannenpraat: de ex van Guus Meeuwis komt er warmpjes bij te zitten. Zeven miljoen ofzo
Algemeen
Tom Dumoulin verliest roze trui in Giro
Blog - sexy
Zeven producten die je NIET moet eten en drinken voor seks
Voetbal
Hooligans zijn zielig, maar die in Zuid-Limburg helemaal! 
Algemeen
Huub van der Lubbe: 'Het westen vindt zichzelf bijna slachtoffer'
Formule 1
Button verbaast zich: 'Zo laat remde ik nog nooit'
Misdaad
Politie doet onderzoek naar tuinkabouters in Assen
Misdaad
Mega-ontsnapping uit Braziliaanse gevangenis (VIDEO)
Misdaad
Man met militair pak en uitrusting aangehouden
Misdaad
Megapartij onderschepte hasj in Spanje ook op film (VIDEO)