DOSSIER

Richard van der Bunt (†)

Richard van der Bunt - bijnamen: Rick en Diederich - wordt op 15 juni 1966 geboren. Hij is een jeugdvriend van Mink K. en wordt later zijn rechterhand en hulp. De naam van Van der Bunt komt duidelijk naar voren in het onderzoek naar de moord op Jaap van der Heiden. K. gebruikt in de periode rond de moord een mobiele telefoon die op naam van Van der Bunt staat. Ook wordt Van der Bunt genoemd in de onderzoeken van het Kernteam Zuid, die eind jaren 90 worden uitgevoerd naar ecstasyhandel door Amsterdamse en Brabantse criminelen.

Van der Bunt onderhoudt goede contacten met de Amerikaanse DEA. Dat zou de verklaring zijn dat hij in Nederland niet werkelijk is aangepakt en altijd buiten de strafdossiers is gehouden. Dit leidt overigens wel tot geruchten dat hij een informant is. Ook wordt hij ervan verdacht informant te zijn in 2000 bij de vangst van 2 miljoen Mitsubishi ecstasy-pillen in Los Angeles, en ook is hij betrokken bij de vondst van miljoenen aan vals geld. Van der Bunt heeft goede contacten in de Colombiaanse drugsscene.

In het weekend van 9 en 10 februari 2008 wordt Van der Bunt op 41-jarige leeftijd vermoord wanneer hij een restaurant in Madrid verlaat. Hij viert die dag dat hij een deal met Justitie in Italië heeft gesloten waardoor hij maar vier jaar hoeft uit te zitten van een straf voor cocaïnehandel. Aan het begin van de jaren 90 is hij in Italië al eens veroordeeld voor drugshandel en ook in Spanje heeft hij daarvoor vastgezeten.

Laaste nieuws

Lomans
Mannenpraat: Huurbaas sleept Mickey Rourke (bijna onherkenbaar inmiddels) voor de rechter
Misdaad
Speedboat-bezitter die haai voorttrekt veroorzaakt beroering (VIDEO)
Misdaad
Politie arresteert Spanjaard die douchende vrouwen filmt
Misdaad
Slachtoffer schietpartij Rotterdam Zeki Yumuşak
Hebbes
WIN: SPEEDLINK Racing Wheel en Mousepad
Bizar
Spaanse stier pleegt ‘zelfmoord’ nadat zijn hoorns in brand zijn gestoken (VIDEO)
Algemeen
Amsterdam wil dat ambtenaren zich genderneutraal gaan gedragen
Formule 1
Verstappen vindt Halo niks: 'Hoort niet bij Formule 1'