DOSSIER

Remond P.

Remond P. wordt op 20 mei 1967 geboren. Hij maakt in de jaren negentig deel uit van de Juliëtbende die zich vooral toelegt op de handel in xtc. De bende staat als zeer gewelddadig bekend. De leden ervan maken zich volgens het Openbaar Ministerie schuldig aan handel in drugs, ontvoering, afpersing, ripdeals en zware mishandeling.

P. wordt in de Juliët-zaak in hoger beroep vrijgesproken, omdat de verklaringen van de kroongetuige niet meer als bewijs mag worden gebruikt. Jaren later wordt Remond P. verdacht van de moord op de Brit Brian Fisher. Deze man wordt in juli 2005 door een krantenbezorger dood gevonden bij het Bredase Amphia-ziekenhuis aan de Molengracht. Hij blijkt de nacht ervoor te zijn doodgeschoten, tijdens een overval op een wietkwekerij in Terheijden. Fisher is daar als bewaker aangesteld na een eerdere poging tot een ripdeal.

P. bekent bij de kwekerij te zijn geweest, maar is naar eigen zeggen niet betrokken bij de schietpartij. Ook in deze zaak komt P. met de schrik vrij. Hij wordt door de rechtbank in de Brian Fisher-zaak vrijgesproken vanwege gebrek aan bewijs.

Op 7 november 2007 wordt de vastgoedhandelaar Victor ‘t Hooft door een gemaskerde man doodgeschoten in zijn huis aan de Haagse Bezuidenhoutseweg. Zijn vrouw is getuige van de moordaanslag. Remond P. wordt als verdachte van deze moord gearresteerd. Hij wordt in eerste aanleg ook hiervoor vrijgesproken. De Voorburger ontkent in alle toonaarden dat hij iets met de moord op Victor ‘t Hooft heeft te maken. Zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers eist van de staat zelfs een schadevergoeding van ruim een halve ton, omdat zijn cliënt negen maanden onterecht in voorarrest zou hebben gezeten voor de moord op ‘t Hooft.

DNA-sporen op het moordwapen
Tot uitkering is het niet gekomen want P. moet in april 2009 opnieuw voor de rechter verschijnen. Tot verrassing van velen wordt hij opnieuw wegens gebrek aan bewijs vrijgesproken van de moord op ‘t Hooft. Het OM gaat vervolgens in hoger beroep. Het Openbaar Ministerie benadrukt tijdens de zitting op 1 april 2011 dat op de plaats delict zestien verschillende DNA-sporen zijn gevonden die overeenkwamen met het DNA van P. Onder meer op het ter plaatse achtergelaten vuurwapen. Ook op een geluiddemper, op kogels en patroonhulzen worden sporen aangetroffen. Dat was nog niet bekend tijdens de behandeling voor de rechtbank in Den Haag.

Over de motieven voor de moord op 't Hooft tast Justitie in het duister. Aanvankelijk wordt gedacht aan een link met het gokcircuit, maar dat spoor loopt dood. Advocaat Jan-Hein Kuijpers gaat bij de Hoge Raad in cassatie tegen het oordeel. Hij verwijt het Hof ernstig motiveringsgebrek. Volgens Kuijpers hebben deskundigen duidelijk aangegeven dat sporen ook indirect op een voorwerp kunnen komen. “Het Hof zegt alleen: wij geloven dat niet. Dit vind ik nogal dun. Het DNA van P. wordt ook gevonden na een brute overval in Bloemendaal, terwijl hij op dat moment vast zat voor de moord op ‘t Hooft. Daar heb ik het Hof niet over gehoord. Ook het feit dat ik van twee getuigen heb aangetoond dat ze onbetrouwbaar zijn, is niet meegenomen.”

Van de aardbodem verdwenen
In de tussentijd lijkt Remond P. van de aardbodem te zijn verdwenen, hij was bij de rechtszaak niet aanwezig. Bronnen zeggen dat hij naar Zuid-Spanje is vertrokken. P. wordt vervolgens op de Nationale Opsporingslijst geplaatst.

In april 2011 wordt P. bij verstel veroordeeld tot 15 jaar cel voor de moord op 't Hooft.

In mei 2011 loopt de voortvluchtige Remond P. tegen de lamp. Hij wordt gearresteerd op de A12. De politie raakt hem met één kogel in het onderlijf.

Laaste nieuws

MannenPraat
Mannenpraat: Humberto Tan heeft last van territoriumdrift
Humor
Mop van de dag: 19 augustus
Misdaad
Tienduizenden xtc-pillen aangetroffen in Limburgs huis
Formule 1
Terugblik: Gifbeker nog niet leeg voor Max, Bottas pakt overwinning
Blog - Sexy
Deze vrouwen zijn Nederlands grootste Instagrammers
Misdaad
Finland, een dag later: steekpartij is terreurdaad (VIDEO)
Humor
Deze coole kat heeft zijn eigen handshake (VIDEO)
Misdaad
Misdaadklassieker: geschaduwd, afgeluisterd, vervolgd, veroordeeld - Danny K. doorbreekt het zwijgen
Formule 1
Lowe: 'Onze eerste seizoenshelft was een teleurstelling'
Algemeen
Steven Kruijswijk gaat voor succes in Vuelta: ‘Wat Tom kan, kan ik ook’
MannenPraat
Mannenpraat: Tim Hofman is nóg irritanter dan Willibrord Frequin
Humor
Feitje van de dag: 18 augustus
Hebbes
WIN: Terminator 2: Judgment Day – 3D bioscoopkaarten