DOSSIER

Pim van 't H.

Pim van ’t H. is een Rotterdamse drugsbaron. Jarenlang verdient hij kapitalen met de handel in cocaïne, amfetamine en cannabis. Van ‘ t H. heeft lak aan alles en iedereen, hij vertelt achteloos dat hij chemisch afval van een ecstasy-laboratorium zo van een plezierboot in het rivierwater laat lopen. Zijn naam komt in juli 1998 boven drijven, tijdens het onderzoek naar een viervoudige moord in Hilvarenbeek. Daarbij worden naast de broers Taminiau, die toevallige passeerden en op weg waren naar het landgoed van hun ouders, twee Limburgse drugsbaronnen doodgeschoten. Het gaat bij die liquidaties om de Kampers Rinus den Boer en Nico van Golde.

Van 't H. blijkt bevriend te zijn met de Rotterdamse drugsbaron Cock S. Volgens de officier van Justitie Hans Mos  is Van 't H. een veel grotere crimineel dan zijn vriend Cock S. Hij bezit het maffia-achtige cynisme van de leider van de criminele groepering. Zelden handelt iemand zo lang en zo grootschalig in harddrugs, het hele proces beheersend, van productie en afzet. Daarmee gigantische winsten behalend en dat alles onder het genot van een uitkering van de sociale dienst.

Op 17 december 2001 wordt Van 't H. gearresteerd in Rotterdam. De Rechtbank veroordeelt hem tot veertien jaar gevangenisstraf en 450.000 euro boete. Op 17 oktober 2002 wordt dit in hoger beroep 11 jaar en 200.000 euro boete.

Laaste nieuws

Formule 1
Stroll: 'Ook op Playstation heb ik moeite met de bochten'
Lomans
Mannenpraat: de ex van Guus Meeuwis komt er warmpjes bij te zitten. Zeven miljoen ofzo
Algemeen
Tom Dumoulin verliest roze trui in Giro
Blog - sexy
Zeven producten die je NIET moet eten en drinken voor seks
Voetbal
Hooligans zijn zielig, maar die in Zuid-Limburg helemaal! 
Algemeen
Huub van der Lubbe: 'Het westen vindt zichzelf bijna slachtoffer'
Formule 1
Button verbaast zich: 'Zo laat remde ik nog nooit'
Misdaad
Politie doet onderzoek naar tuinkabouters in Assen
Misdaad
Mega-ontsnapping uit Braziliaanse gevangenis (VIDEO)
Misdaad
Man met militair pak en uitrusting aangehouden
Misdaad
Megapartij onderschepte hasj in Spanje ook op film (VIDEO)