DOSSIER

Piet S.

Piet S. – bijnaam De Dikke - wordt op 10 mei 1956 geboren. Hij werkt veel samen met Jan O. en behoort tot de top van de misdaad in Nederland. Piet S. doet onder meer zaken met Klaas BruinsmaSam Klepper, Cornelis S., Cor van HoutStanley E. en Etiënne U.

Aan het begin van de jaren negentig wordt De Dikke veroordeeld voor hasjtransporten. Hij is daarvoor ook al drie keer opgepakt voor drugshandel. Tijdens die rechtszaken blijft er van die beschuldigingen vrijwel niets over en steeds komt S. weg met lage straffen.

Op 9 april 1991 wordt S. opnieuw opgepakt. Bij het oprollen van de organisatie van Piet S. en Jan O. worden op 60 plaatsen in Nederland invallen gedaan bij leden van de organisatie, die in enkele jaren vele tonnen softdrugs Nederland hebben binnen gesmokkeld. Er worden tientallen mensen aangehouden. Het onderzoek naar de organisatie is al in 1988 gestart door een speciaal rechercheteam onder de codenaam Sinis.

De Dikke krijgt 10 jaar cel aan zijn broek. En of hij moet 30 miljoen wil lappen

Ook Marco Eijk is een van verdachten in het onderzoek. In het onderzoeksdossier staat dat de organisatie wordt geholpen door een accountant en een econoom die witwasconstructies bedenken via Luxemburgse banken. Piet S. wordt tot 10 jaar cel en 100.000 gulden boete veroordeeld. Ook heeft de belastingdienst een navordering van 30 miljoen gulden opgelegd.

Tijdens zijn detentie gaan de drugstransporten gewoon door. Zo is De Dikke betrokken bij de smokkel van een partij van 27.000 kilo hennep die op 14 november 1995 in Rotterdam in beslag wordt genomen. Ook Etiënne U. en Cor van Hout zijn bij die partij betrokken.

Wanneer S. in 1996 vrijkomt gaat hij zich bezighouden met ecstasy-handel. Opnieuw wordt een onderzoek gestart naar de handel van S. en op 9 februari 2000 wordt hij opnieuw gearresteerd. Dit keer heeft een politieman zich voorgedaan als dronken zwerver die een steen door een raam van de villa van S. in Voorburg gooit. S. komt door het dolle heen naar buiten stormen en wordt daar opgevangen door een arrestatieteam.

In november 2000 wordt hij tot 8,5 jaar cel en 250.000 gulden boete veroordeeld. S. gaat in hoger beroep. In oktober 2001 lekt een vertrouwelijk politierapport uit waaruit blijkt dat Justitie S. al als verdachte van drugshandel observeert voordat er sprake is van een officieel onderzoek. Hierop trekt de Kamer van het Hof in Den Haag zich terug, waardoor het proces tegen S. opnieuw gedaan moet worden.

Aan het eind van augustus 2004 wordt Piet S. opnieuw gearresteerd. Volgens informatie van Charles Zwolsman heeft de bende van S. eind jaren tachtig al zo’n acht mensen vermoord. Eén van die moorden betreft de liquidatie in 1988 van de Rotterdamse gokkoning John Bestebreurtje. Ook zou de bende verantwoordelijk zijn voor de huurmoord in 1991 op de Westlandse kweker Gerrit de Graaff, die ontdekt dat in zijn kassen hennep wordt verbouwd.

Piet S. zit drie maanden vast

In januari 2014 wordt Piet S. samen met zijn zoon Fred gearresteerd. De aanklacht liegt er niet om: Piet S. zou opdrachtgever zijn geweest van een gewapende overval met een kalasjnikov op een drugstransport in januari 2013.

In april 2014 komt hij alweer voorlopig vrij.

Laaste nieuws

MannenPraat
Mannenpraat: Humberto Tan heeft last van territoriumdrift
Humor
Mop van de dag: 19 augustus
Misdaad
Tienduizenden xtc-pillen aangetroffen in Limburgs huis
Formule 1
Terugblik: Gifbeker nog niet leeg voor Max, Bottas pakt overwinning
Blog - Sexy
Deze vrouwen zijn Nederlands grootste Instagrammers
Misdaad
Finland, een dag later: steekpartij is terreurdaad (VIDEO)
Humor
Deze coole kat heeft zijn eigen handshake (VIDEO)
Misdaad
Misdaadklassieker: geschaduwd, afgeluisterd, vervolgd, veroordeeld - Danny K. doorbreekt het zwijgen
Formule 1
Lowe: 'Onze eerste seizoenshelft was een teleurstelling'
Algemeen
Steven Kruijswijk gaat voor succes in Vuelta: ‘Wat Tom kan, kan ik ook’
MannenPraat
Mannenpraat: Tim Hofman is nóg irritanter dan Willibrord Frequin
Humor
Feitje van de dag: 18 augustus
Hebbes
WIN: Terminator 2: Judgment Day – 3D bioscoopkaarten