DOSSIER

Piet Doedens

Piet Herman Doedens wordt geboren op 19 december 1942 in Utrecht. Doedens is een bekende Nederlands advocaat c.q. strafpleiter.

In zijn jeugd heeft Doedens een enorme hekel aan leren. Volgens eigen zeggen heeft hij op zes of zeven verschillende middelbare scholen gezeten, waarbij hij vele keren is blijven zitten. Zonder een diploma verlaat hij de middelbare school en wanneer hij 18 jaar is begint hij te werken als jazzpianist. Doedens is net 21 jaar geworden wanneer zijn vriendin zwanger wordt, waarna ze trouwen. Omdat hij als musicus amper genoeg geld verdient om zijn gezin te onderhouden, besluit hij alsnog de middelbare school af te maken en in de avonduren te gaan studeren, terwijl hij overdag werkt bij het toenmalig vervoerbedrijf Van Gend & Loos. Ook is hij een tijdje werkzaam als magazijnbediende bij de Steenkolen Handelsvereniging.

Wanneer hij 27 jaar is doet hij staatsexamen waarna hij rechten gaat studeren. Zijn nieuwe carrière begint rond 1973 bij Max Moszkowicz in Maastricht. In 1980 keert hij terug naar zijn geboorteplaats Utrecht, waar hij het kantoor van strafpleiter mr. B.F.J. Simon overneemt. In die periode wordt Doedens onder andere bekend omdat hij met succes fietsenhandelaar Rob van Zaane verdedigt in de bekende Zaanse Paskamermoord. Andere bekende zaken waarin hij verdachten verdedigt, zijn onder andere de Puttense moordzaak en het hoger beroep in de zaak rond de moord op de 13-jarige Sybine Jansons uit Maarn.

Verder staat hij regelmatig bekende drugscriminelen bij zoals Johan V.Charles Zwolsman en Henk Rommy.

Eind oktober 2007 wordt Doedens getroffen door een zware hersenbloeding, die hem aan één kant van zijn lichaam verlamt. Na een ziekenhuisopname volgt een langdurige revalidatie die hem uiteindelijk noopt in augustus 2008 zijn advocatenpraktijk te sluiten.

Laaste nieuws

Lomans
Mannenpraat: Huurbaas sleept Mickey Rourke (bijna onherkenbaar inmiddels) voor de rechter
Misdaad
Speedboat-bezitter die haai voorttrekt veroorzaakt beroering (VIDEO)
Misdaad
Politie arresteert Spanjaard die douchende vrouwen filmt
Misdaad
Slachtoffer schietpartij Rotterdam Zeki Yumuşak
Hebbes
WIN: SPEEDLINK Racing Wheel en Mousepad
Bizar
Spaanse stier pleegt ‘zelfmoord’ nadat zijn hoorns in brand zijn gestoken (VIDEO)
Algemeen
Amsterdam wil dat ambtenaren zich genderneutraal gaan gedragen
Formule 1
Verstappen vindt Halo niks: 'Hoort niet bij Formule 1'