DOSSIER

Piet Clement

Piet Clement - bijnaam De Chef - wordt geboren in Amsterdam. Clement is het brein achter de eerste geruchtmakende kidnapping in Nederland, die op onroerendgoedmagnaat Maurits Caransa. Hij heeft daarvoor contact met Italianen die hier ervaring mee hebben.

Op 28 oktober 1977 wordt Caransa (zie foto) overmeesterd op het Prof. dr. Tulpplein te Amsterdam wanneer hij om één uur 's nachts een club verlaat waar zijn wekelijkse bridge-avond wordt gehouden. De ochtend erop wordt bij de redactie van Het Parool de ontvoering geclaimd door de Rote Armee Fraktion. Een plausibel verhaal, aangezien de ontvoering gelijktijdig plaatsvindt met de Duitse uitlevering van de terrorist Knut Folkerts aan Nederland. De ontvoerders eisen 10 miljoen gulden losgeld dat in briefjes van 1000 gulden in de Amsterdamse binnenstad bij Café Krom wordt overhandigd. Caransa onderhandelt zelf met zijn kidnappers over de hoogte van het losgeld en in de nacht van 2 november 1977 wordt hij weer vrijgelaten.

Het Dagblad De Telegraaf publiceert in 1981 een artikel van verslaggevers Cees Koring en Peter R. de Vries waarin wordt beweerd dat een groep Nederlandse criminelen onder leiding van drugshandelaar Piet Clement achter de ontvoering zit. Caransa zou gevangen zijn gezet in een boerderij aan de Zesstedenweg in het Noord-Hollandse Middelie. Ondanks het intensieve werk van de Amsterdamse recherche onder leiding van Gerard Toorenaar, wordt de zaak nooit opgehelderd.

Clement pleegt in 1985 zelfmoord. Tenminste, dat is de officiële lezing. Sommigen vermoeden dat hij is vermoord.

Laaste nieuws

Formule 1
Stroll: 'Ook op Playstation heb ik moeite met de bochten'
Lomans
Mannenpraat: de ex van Guus Meeuwis komt er warmpjes bij te zitten. Zeven miljoen ofzo
Algemeen
Tom Dumoulin verliest roze trui in Giro
Blog - sexy
Zeven producten die je NIET moet eten en drinken voor seks
Voetbal
Hooligans zijn zielig, maar die in Zuid-Limburg helemaal! 
Algemeen
Huub van der Lubbe: 'Het westen vindt zichzelf bijna slachtoffer'
Formule 1
Button verbaast zich: 'Zo laat remde ik nog nooit'
Misdaad
Politie doet onderzoek naar tuinkabouters in Assen
Misdaad
Mega-ontsnapping uit Braziliaanse gevangenis (VIDEO)
Misdaad
Man met militair pak en uitrusting aangehouden
Misdaad
Megapartij onderschepte hasj in Spanje ook op film (VIDEO)