DOSSIER

Piet Clement

Piet Clement - bijnaam De Chef - wordt geboren in Amsterdam. Clement is het brein achter de eerste geruchtmakende kidnapping in Nederland, die op onroerendgoedmagnaat Maurits Caransa. Hij heeft daarvoor contact met Italianen die hier ervaring mee hebben.

Op 28 oktober 1977 wordt Caransa (zie foto) overmeesterd op het Prof. dr. Tulpplein te Amsterdam wanneer hij om één uur 's nachts een club verlaat waar zijn wekelijkse bridge-avond wordt gehouden. De ochtend erop wordt bij de redactie van Het Parool de ontvoering geclaimd door de Rote Armee Fraktion. Een plausibel verhaal, aangezien de ontvoering gelijktijdig plaatsvindt met de Duitse uitlevering van de terrorist Knut Folkerts aan Nederland. De ontvoerders eisen 10 miljoen gulden losgeld dat in briefjes van 1000 gulden in de Amsterdamse binnenstad bij Café Krom wordt overhandigd. Caransa onderhandelt zelf met zijn kidnappers over de hoogte van het losgeld en in de nacht van 2 november 1977 wordt hij weer vrijgelaten.

Het Dagblad De Telegraaf publiceert in 1981 een artikel van verslaggevers Cees Koring en Peter R. de Vries waarin wordt beweerd dat een groep Nederlandse criminelen onder leiding van drugshandelaar Piet Clement achter de ontvoering zit. Caransa zou gevangen zijn gezet in een boerderij aan de Zesstedenweg in het Noord-Hollandse Middelie. Ondanks het intensieve werk van de Amsterdamse recherche onder leiding van Gerard Toorenaar, wordt de zaak nooit opgehelderd.

Clement pleegt in 1985 zelfmoord. Tenminste, dat is de officiële lezing. Sommigen vermoeden dat hij is vermoord.

Laaste nieuws

Lomans
Mannenpraat: Huurbaas sleept Mickey Rourke (bijna onherkenbaar inmiddels) voor de rechter
Misdaad
Speedboat-bezitter die haai voorttrekt veroorzaakt beroering (VIDEO)
Misdaad
Politie arresteert Spanjaard die douchende vrouwen filmt
Misdaad
Slachtoffer schietpartij Rotterdam Zeki Yumuşak
Hebbes
WIN: SPEEDLINK Racing Wheel en Mousepad
Bizar
Spaanse stier pleegt ‘zelfmoord’ nadat zijn hoorns in brand zijn gestoken (VIDEO)
Algemeen
Amsterdam wil dat ambtenaren zich genderneutraal gaan gedragen
Formule 1
Verstappen vindt Halo niks: 'Hoort niet bij Formule 1'