DOSSIER

Peter Plasman

Peter Plasman wordt op 13 maart 1952 in Roermond geboren. Plasman studeert rechten aan de Universiteit van Amsterdam en wordt in 1987 beëdigd als advocaat.

Sinds 1989 heeft hij samen met enkele collega's een eigen kantoor: Plasman CS Advocaten, dat alle strafzaken behandelt, van eenvoudige diefstallen bij de politierechter tot complexe strafzaken bij de meervoudige kamer, het hof en de hoge raad. Hierbij kan onder meer gedacht worden aan fraudezaken, economische delicten, zedenmisdrijven, opiumwetdelicten, geweldsdelicten, mensensmokkel, vermogensdelicten, uitleveringszaken en ambtsmisdrijven.

De aan het kantoor verbonden advocaten zijn allen gespecialiseerd in het straf(proces)recht en behandelen vrijwel uitsluitend strafzaken in Nederland. Bekende zaken waarbij Plasman als advocaat van de verdachte optrad zijn: de man die op 4 mei 2010 de Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam verstoorde, één van de twee vrijgesproken verdachten in de zaak Anja Joos; de in hoger beroep veroordeelde directeur Bakker van S.E. Fireworks (Vuurwerkramp Enschede), Mohammed B. (de moordenaar van Theo van Gogh) en Wicher W. (beter bekend als de Rammende Rechter).

Peter Plasman is een graag geziene gast bij verschillende talkshows.

Laaste nieuws

Algemeen
Amsterdam en Stockholm kleuren rood en wit
Formule 1
Spectaculaire crashes: Grosjean, Hamilton, Pérez, Alonso
Misdaad
De jacht op de Utrechtse serieverkrachter
Misdaad
Oud-FC Barcelona president Sandro Rosell gearresteerd
Algemeen
De la Hee, kijkt TV: Die kleine van Sterretje
Misdaad
Eisen van 12 en 18 jaar voor verdachten moord Aziz Anzi
Hebbes
WIN: TOEGANGSKAARTEN CHINA, THE RISE OF AN EMPIRE IN OMNIVERSUM
Voetbal
7 feitjes over de finale tussen Ajax en Manchester United
Misdaad
Lijfstraf voor homoseksuelen in Indonesische provincie
Humor
Man voelt hoe het is om te bevallen (VIDEO)
Misdaad
Vrouw snijdt penis man af uit zelfverdediging