DOSSIER

Paul S. van W.

Paul S. van W. - bijnaam: Spike - wordt in 1967 geboren. In maart 2003 is Spike verwikkeld in een slepend conflict met zijn ex-vriendin Daniëlla over de verdeling van wederzijdse goederen. Eén deel daarvan betreft de goederen die zich bevinden in en om de woning van Spike aan de Reinierstraat in Kerkrade. Wanneer Spike op de ochtend van de 24de oktober ontdekt dat uit de tuin en uit zijn woning spullen zijn verwijderd, brengt hij eerst de kinderen van zijn broer, die hij kort daarvoor heeft opgehaald en nog in zijn auto zitten, naar zijn vriendin en keert daarna meteen naar zijn woning terug.

Daar ontdekt hij dat er een ander slot op de voordeur is aangebracht. Door een door hem ingeslagen ruit van de keukendeur verschaft hij zich toegang tot de woning. Spike is des duivels omdat hij buitengesloten is van zijn woning. Door de ontdekking dat veel goederen uit de tuin en de woning zijn weggehaald, raakt hij helemaal over de rooie. Het is voor hem duidelijk dat zijn ex en/of haar famile dit hem heeft aangedaan en hij besluit verhaal te halen.

In zijn combat-tenue richt Spike een veldslag aan
Spike, een ex-marinier, onderzoekt of er geen wapens uit de kluizen in zijn woning zijn verdwenen, kleedt zich vervolgens om in zijn combat-tenue en haalt wapens uit zijn kluis. Vervolgens rijdt hij naar de woning van de familie Vromen. In de woning van de Vromens schiet Spike zijn ex, de 29-jarige Daniëlla, haar broer, de 34-jarige Patrick, en hun moeder, de 56-jarige José, meermalen in hun bovenlichamen. Om het zekere voor het onzekere te nemen schiet hij ze allemaal één keer door het hoofd. Het zijn pure liquidaties, in het wilde weg schieten doet hij niet. Vervolgens rijdt hij naar de sportschool op de Tunnelweg, stapt uit, loopt naar de balie en schiet van zeer nabij zijn ex-schoonvader Lei Vromen door het hoofd.

Op 22 juli 2004 wordt Spike door de Rechtbank van Roermond veroordeeld tot twintig jaar gevangenisstraf. Dit vonnis wordt in hoger beroep bevestigd, zij het met een ander bewijsvoering. Anders dan de advocaat-generaal eist, legt het Hof verdachte geen levenslange gevangenisstraf op, maar een tijdelijke vrijheidsstraf, zij het voor de maximale duur van twintig jaar, en TBS met dwangverpleging.

Op 24 mei 2006 treedt Spike in het huwelijk met zijn jeugdliefde Petra. In 2010 komt het bericht dat Spike vervroegd vrij komt uit de gevangenis. Staatssecretaris Fred Teeven kan niet voorkomen dat hij een TBS-behandeling krijgt voordat hij zijn hele gevangenisstraf heeft uitgezeten.

In december 2012 maakte de rechtbank bekend dat de TBS van Spike met twee jaar wordt verlengd.

Laaste nieuws

Lomans
Mannenpraat: Opgepast: de Kluivert Klonen veroveren de wereld
Misdaad
Spectaculair: politie schiet en arresteert met bodycamera om (VIDEO)
Misdaad
Nederlander Nicolas Dennis Lijnzaat in problemen op Indonesië
Blog - sexy
Nieuw: Seksrobot die te besturen is met Playstation-controller (FOTO’S en VIDEO)
Formule 1
Max mania leidt tot nagenoeg uitverkocht Spa-Francorchamps
Misdaad
Olifant neemt wraak door ‘baasje’ te spietsen 
Misdaad
Openluchtpresentatie wapenvondst Honduras
Misdaad
Eis voor dollemansrit van Arthur M. 4 jaar
Voetbal
Donny van de Beeks doelpunt voor Ajax moest zo zijn
Fail
Inbreker probeert te ontsnappen door zich te verkleden als spook en faalt (VIDEO)
Humor
Deze hond maakt een bezoekje aan Ikea overbodig (VIDEO)