DOSSIER

Paul Epskamp (†)

Paulus Adrianus Maria Epskamp wordt op 20 juni 1957 in Schagen geboren. Hij is een sportieve jongen, gek op voetbal en speelt als ausputzer bij SRC-4. Epskamp ziet er altijd fantastisch uit, hij is een mooie man, als acteur kan hij gemakkelijk in The Godfather spelen. Altijd gebruind, strak in het pak, met de zonnebril omhoog geschoven in zijn gekrulde haar.

In 2004 wordt hij gearresteerd aan boord van het schip Blue Fish, dat 4000 kilo hasjiesj als lading meevoert. De eigenaar van het schip, Roel F., een reder die in 1992 nog tot Ondernemer van het Jaar van Den Helder wordt uitgeroepen, neemt tijdens de rechtszitting alle schuld op zich. Epskamp ontkent alle betrokkenheid bij de hasjsmokkel. “Ik ben bij toeval op dat schip beland, ik ken meneer F. helemaal niet...”

Epskamp wordt voor het laatst gezien op 13 januari 2005 tijdens de terechtzitting van zijn broer Nico. Een kennis brengt hem vervolgens naar Hotel De Witte Bergen in Eemnes. Daar wordt hij opgewacht door enkele mannen die hem verdenken van het stelen van een paar ton hasjiesj, met een waarde van circa vijf miljoen euro. Nietsvermoedend gaat hij mee naar een afspraak in Roosendaal waar ze de zaak uit willen praten met twee Nederlanders en twee Marokkaanse broers. De twee Nederlanders kunnen gaan en Epskamp moet alleen achterblijven.

Ze boren gaatjes in zijn knieën
De Marokkaanse broers eisen van hem dat hij zegt waar de uit Nibbixwoud gestolen partij hasjiesj is gebleven. Epskamp wordt op gruwelijke wijze gemarteld, ze schoppen en slaan hem en boren meerdere gaatjes in zijn beide knieën om hem aan het praten te krijgen. Op 21 januari 2005 wordt zijn gebroken en dode lichaam gevonden op een bouwterrein langs de N201 te Loenersloot. De wreedheden komen aan het licht tijdens de eerste van drie rechtszaken die in april 2007 worden gevoerd tegen de verdachten van de moord.

Op 15 mei 2007 acht de rechtbank bewezen dat twee verdachten verantwoordelijk zijn voor de dood van Epskamp. De twee verdachten worden veroordeeld tot gevangenisstraffen van 4,5 jaar en 3,5 jaar. Twee weken eerder had het OM 8 jaar en 5 jaar geëist. Een derde verdachte is voor de belangrijkste feiten vrijgesproken. Naderhand is duidelijk geworden dat Epskamp niets met de gestolen partij hasjiesj te maken had.

Op dinsdag 2 november 2010 wordt bij de grenscontrole op Schiphol een voortvluchtige aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij de ontvoering en dood van Epskamp uit Schagen. De 47-jarige verdachte is drie dagen later voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank in Alkmaar. Hij is voor veertien dagen in voorlopige hechtenis gesteld en wordt vervolgens in afwachting van de rechtszaak vrijgelaten.

In oktober 2012 wordt verdachte L’Hassan el K. (49) vrijgesproken van betrokkenheid bij de marteling en uiteindelijk de dood van Paul Epskamp.

Laaste nieuws

Lomans
Mannenpraat: Opgepast: de Kluivert Klonen veroveren de wereld
Misdaad
Spectaculair: politie schiet en arresteert met bodycamera om (VIDEO)
Misdaad
Nederlander Nicolas Dennis Lijnzaat in problemen op Indonesië
Blog - sexy
Nieuw: Seksrobot die te besturen is met Playstation-controller (FOTO’S en VIDEO)
Formule 1
Max mania leidt tot nagenoeg uitverkocht Spa-Francorchamps
Misdaad
Olifant neemt wraak door ‘baasje’ te spietsen 
Misdaad
Openluchtpresentatie wapenvondst Honduras
Misdaad
Eis voor dollemansrit van Arthur M. 4 jaar
Voetbal
Donny van de Beeks doelpunt voor Ajax moest zo zijn
Fail
Inbreker probeert te ontsnappen door zich te verkleden als spook en faalt (VIDEO)
Humor
Deze hond maakt een bezoekje aan Ikea overbodig (VIDEO)