DOSSIER

Patrick S.

Op donderdag 5 augustus 2010 stapt de 21-jarige, half-Russische/half Afghaanse Farida Zargar, rond kwart over vijf 's middags, op haar fiets om naar huis te gaan. Zij werkt als administratief medewerkster bij het Internationaal Transportbedrijf de Rijke aan de Malledijk, aan de rand van Spijkenisse. Als Farida niet thuiskomt, slaan haar vriend en haar moeder nog diezelfde avond alarm.

Een grote zoekactie begint, onder meer in het het Mallebos waar Farida doorkomt als ze van haar werk naar huis fietst. Er wordt niets gevonden en men tast in het duister waar Farida is gebleven. Er volgen maanden van angst en onzekerheid tot er, in de vroege ochtend van 9 november 2010, iets opzienbarends gebeurt. Een bewakingscamera heeft gefilmd dat iemand Farida’s bankpas en de bijbehorende e.dentifier door de brievenbus van het politiebureau in Spijkenisse gooit. De beelden zijn te slecht om een identiteit vast te stellen. Dan, ruim anderhalve maand later, wordt bij werkzaamheden Farida’s fiets gevonden in een sloot in het Mallebos, waar niet veel later ook Farida’s sleutelbos wordt veilig gesteld. Er volgt bijna een jaar van stilte, maar op 13 oktober 2011 wordt in Spijkenisse door twee mannen een aantal straatroven gepleegd. Eén van de slachtoffers herkent onder de daders Patrick S., waarop de politie naar diens woning in de Venusstraat in Spijkenisse gaat. Daar wordt Patrick S. aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de straatroven.

In de woning van Patrick S. wordt tussen honderden andere spullen de tas van Farida Zargar gevonden. Niet veel later wordt na een anonieme tip onder de vloer van een schuur bij het huis van Patrick S. een glazen pot gevonden met daarin de voet van Farida. Op aanwijzingen van Patrick S. wordt op 11 november 2011 het stoffelijk overschot van Farida Zargar in het Mallebos opgegraven. Zij blijkt met messteken om het leven te zijn gebracht.

Na langdurig onderzoek blijkt dat Patrick S. ook de 43-jarige Nanda Kerklaan uit Spijkenisse om het leven heeft gebracht. Het lichaam van de licht verstandelijk beperkte vrouw wordt op 28 januari 2012 om kwart over acht in de morgen gevonden in een sloot langs de Malledijk in Spijkenisse, zwaar gewond en onderkoeld. Haar fiets ligt een stuk verderop. Nanda Kerklaan overlijdt niet veel later aan haar verwondingen.

Op donderdag 25 juli 2013 wordt Patrick S. uit Spijkenisse door de rechtbank in Rotterdam tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld voor de gewelddadige dood van Farida Zargar en Nanda Kerklaan in 2010 en een poging tot moord op een Poolse man. In de woning van het 'monster met een hart van steen' worden spullen van de slachtoffers gevonden, maar ook een grote hoeveelheid voorwerpen die mogelijk toebehoren aan andere slachtoffers van Patrick S. De moordenaar gaat in hoger beroep tegen die veroordeling, maar blijft vooralsnog tot levenslang veroordeeld.

In de gevangenis vertelt Patrick aan een politie-infiltrant dat hij in totaal vijf moorden heeft gepleegd. In het huis van Patrick werd destijds door de politie een enorme hoeveelheid spullen gevonden. Het lijkt dat Patrick S. van al zijn slachtoffers spullen bewaarde. De politie denkt dat die spullen sporen kunnen zijn naar mogelijke slachtoffers. Samen met een handlanger heeft Patrick meermalen goud verkocht aan opkopers. In het opkoopregister van één van hen staat de opmerking geschreven dat er een gouden ring is opgekocht met de inscriptie: ‘Jeroen 16-6-95’. Deze ring is zeker niet van Farida of Nanda afkomstig, maar de politie is nieuwsgierig van wie hij dan wel is.

Ook is er een houten sieradenkistje met een dubbele bodem en een schuiflade gevonden, waarin een aantal sieraden zitten, waaronder een groenkleurige parelketting van ongeveer 46 centimeter lang, een ketting met zwarte kralen van ongeveer 136 centimeter lang, een goudkleurige manchetknoop met een ronde blauwe steen, een zilverkleurige manchetknoop met een crèmekleurige steen, een zilverkleurige hanger met een zilverkleurige bedel in de beeltenis van een zeepaardje, en een ongeveer 41 centimeter lange zilveren ketting merk Fossil met opengewerkte schakels.

Laaste nieuws

Lomans
Mannenpraat: Huurbaas sleept Mickey Rourke (bijna onherkenbaar inmiddels) voor de rechter
Misdaad
Speedboat-bezitter die haai voorttrekt veroorzaakt beroering (VIDEO)
Misdaad
Politie arresteert Spanjaard die douchende vrouwen filmt
Misdaad
Slachtoffer schietpartij Rotterdam Zeki Yumuşak
Hebbes
WIN: SPEEDLINK Racing Wheel en Mousepad
Bizar
Spaanse stier pleegt ‘zelfmoord’ nadat zijn hoorns in brand zijn gestoken (VIDEO)
Algemeen
Amsterdam wil dat ambtenaren zich genderneutraal gaan gedragen
Formule 1
Verstappen vindt Halo niks: 'Hoort niet bij Formule 1'