DOSSIER

Orminda S.

Orminda Eleonora S. - bijnaam: Minnie - wordt in 1965 in Amsterdam geboren, maar groeit op in Purmerend. Orminda is de zuster van de oud-portier, freefighter en crimineel Dino S. Op 4 maart 2000 is zij getuige van de moord op haar vriend, de Amsterdamse crimineel Rinus Holman. Zij zit naast hem in de auto, wanneer hij op 39 jarige leeftijd wordt geliquideerd.

Orminda wordt in januari 2006 tegelijkertijd met Willem Holleeder opgepakt. Later wordt ze voorlopig vrijgelaten.In februari 2006 komt er bij de Criminele Inlichtingen Eenheid (CIE) informatie binnen dat Orminda haar charmes gebruikt om, onder anderen, advocaat Bram Moszkowicz te compromitteren. Rechercheurs hebben amoureuze sms-berichtjes tussen Bram Moszkowics en Orminda S. in het Kolbak-dossier bijgevoegd. Teksten als ‘Minnie ik wil je’ zijn nog de minst schokkende sms’jes uit het hele dossier. Moszkowicz eist dat die documenten zouden worden verwijderd uit het Kolbak onderzoek, maar ontkent niet dat de sms’jes daadwerkelijk zijn verstuurd. Een voorbeeld van die sms'jes:

Orminda aan Bram: 'Heb je zin lieve befkoning?'
Bram aan Orminda: 'Vanavond doessie. Zelfde plek en zelfde tijd.'

Orminda aan Bram: 'Blijf je nu de hele nacht?'
Bram aan Orminda: 'Bijna de hele nacht.'

Het Openbaar Ministerie onderzoekt vervolgens of advocaat Bram Moszkowicz onder druk is gezet door Dino S. Ook fungeert Orminda op papier als bestuurder van BV’s die worden gebruikt om het afpersingsgeld weg te sluizen. Volgens het openbaar ministerie is zij gevraagd om bij afpersingen door haar broer en Willem Holleeder mee te doen.

Ze verklaart zelf een relatie te hebben gehad met de vermoorde vastgoedhandelaar Willem Endstra. Hierna gaat Orminda werken in de horeca en is ze jarenlang actief als bedrijfsleider van de Amsterdamse coffeeshop The Bulldog op het Leidseplein. Op 24 september 2007, voordat zij opgeroepen zal worden als getuige in het proces tegen Willem Holleeder en ter behandeling van haar eigen strafzaak, krijgt Orminda een hersenbloeding en wordt zij opgenomen in het Waterlandziekenhuis te Purmerend waar ze een spoedoperatie ondergaat.

Laaste nieuws

Lomans
Mannenpraat: Huurbaas sleept Mickey Rourke (bijna onherkenbaar inmiddels) voor de rechter
Misdaad
Speedboat-bezitter die haai voorttrekt veroorzaakt beroering (VIDEO)
Misdaad
Politie arresteert Spanjaard die douchende vrouwen filmt
Misdaad
Slachtoffer schietpartij Rotterdam Zeki Yumuşak
Hebbes
WIN: SPEEDLINK Racing Wheel en Mousepad
Bizar
Spaanse stier pleegt ‘zelfmoord’ nadat zijn hoorns in brand zijn gestoken (VIDEO)
Algemeen
Amsterdam wil dat ambtenaren zich genderneutraal gaan gedragen
Formule 1
Verstappen vindt Halo niks: 'Hoort niet bij Formule 1'