DOSSIER

Nerlinio Greene (†)

Nerlinio Greene - bijnamen: Nekke, Boris of Tyson, dit laatste omdat hij wel wat op de bokser Mike Tyson lijkt - wordt op 4 augustus 1979 als tweede kind van Surinaamse ouders in Amsterdam-West geboren. Het is een attente, sociale en sportieve man met wie je kunt lachen.

Sinds 2000 raakt hij verzeild in criminele kringen en betrokken bij de drugshandel. Greene woont met zijn vriendin en drie kinderen deels in Amsterdam, maar meestal in Marbella. Wanneer hij naar Zuid-Spanje gaat, dan rijdt hij naar Brussel, vandaar neemt hij het vliegtuig naar Malaga en van daaruit rijdt hij dan met de trein of taxi naar Marbella. Erg omslachtig, het geld is niet echt een probleem voor hem en er zijn genoeg vluchten die uit Amsterdam vertrekken. In Marbella en Puerto Banus leeft hij te midden van de jetset met snelle auto's. 's Avonds zoekt hij vertier in de Ocean Club en Disco La Sala. Ook is hij regelmatig bij freefight-gala's te gast.

Medio juli 2011 gaat Greene, na het afhandelen van wat zaken en een korte vakantie met zijn gezin in Disneyland Parijs, vanuit Amsterdam opnieuw richting Spanje. Dit is de laatste keer dat zijn gezin hem ziet, hij lijkt van de ene dag op de andere van de aardbodem verdwenen. Greene is betrokken bij cocaïnehandel, in de zaak van Amsterdammer Mario M. en een aantal Amsterdamse medeverdachten van Surinaamse komaf. Die zaak speelt voor de rechtbank in Rotterdam. Het cocaïne-onderzoek tegen Mario M. en zijn medeverdachten begint op het moment dat in december 2010 anonieme informatie bij de Criminele Inlichtingen Eenheid binnenkomt. In mei 2011 komt er informatie uit het buitenland over een lading cocaïne van 124 kilo cocaïne die in Antwerpen gaat binnenlopen.

De recherche constateert dat de groep van M. de cocaïne binnen probeert te halen, hetgeen mislukt omdat de douane de drugs in Rotterdam al heeft onderschept. De politie onderzoekt de mogelijkheid dat betrokkenen bij de cocaïnehandel denken dat Greene informatie heeft doorgespeeld aan de politie over de cocaïnelijn en hem daarom hebben laten ombrengen.

Na het Nederlandse Opsporing Verzocht is hij in juli 2012 ook onderwerp van de Spaanse versie van het programma.

Lichaam Nerlionio Greene gevonden

In de omgeving van het Spaanse Marbella wordt op 30 december 2012 het stoffelijk overschot van Nerlinio Greene gevonden. Hij blijkt te zijn doodgeschoten, in stukken gehakt en begraven in een landelijk gebied van het dorpje Istán, dichtbij de agglomeratie van de stad Marbella aan de Costa del Sol. Door overvloedige regenval is de aarde rond zijn lijk weggespoeld en komen zijn overblijfselen bloot te liggen, waardoor het werd ontdekt.

In de zaak Greene wordt op 22 januari 2013 een 47-jarige Nederlandse verdachte aangehouden op een vlucht van Nederland naar Spanje. Op woensdag 17 april 2013 wordt in Marbella een tweede man gearresteerd in verband met de moord op Nerlinio Greene Dat meldt de krant La Opinión de Málaga.

Laaste nieuws

Lomans
Mannenpraat: Huurbaas sleept Mickey Rourke (bijna onherkenbaar inmiddels) voor de rechter
Misdaad
Speedboat-bezitter die haai voorttrekt veroorzaakt beroering (VIDEO)
Misdaad
Politie arresteert Spanjaard die douchende vrouwen filmt
Misdaad
Slachtoffer schietpartij Rotterdam Zeki Yumuşak
Hebbes
WIN: SPEEDLINK Racing Wheel en Mousepad
Bizar
Spaanse stier pleegt ‘zelfmoord’ nadat zijn hoorns in brand zijn gestoken (VIDEO)
Algemeen
Amsterdam wil dat ambtenaren zich genderneutraal gaan gedragen
Formule 1
Verstappen vindt Halo niks: 'Hoort niet bij Formule 1'