DOSSIER

Nadyen Antonio I.

Nadyen Antonio I. - bijnamen: Rasta, Na en Nene - wordt op 29 oktober 1982 geboren op Curaçao. I. is niet zo groot, slechts 1.72 m lang en dankt zijn bijnaam aan de dreadlocks die hij draagt. Het is een kleurrijk persoon met enkele gouden en zilveren tanden en een aantal tatoeages op zichtbare plekken. In zijn nek staat vaag de tekst: The Lord is my shepherd. Ook heeft hij tatoeages op zijn linker onderarm van het sterrenbeeld schorpioen en zijn initialen: N. A. Op zijn rechteronderarm staat de naam Bernadine.

Nadyen Antonio I. raakt op 10 augustus 2007 betrokken bij een vuurgevecht in café El Hombre in Spijkenisse. Als Vernon P. het café binnenloopt en twee mannen ziet waarmee hij een appeltje te schillen heeft, twijfelt hij niet en trekt zijn geweer. Zijn schoten worden beantwoord door Nadyen Antonio I.  en Drem G., waardoor de kleine bar in een wildwesttafereel verandert.

Als de kruitdampen zijn opgetrokken, zijn er zes mensen geraakt, onder wie een 32-jarige vrouw die niets met de ruzie (die over een gestolen ketting scheen te gaan) te maken heeft. “De kogel eindigde net naast haar hart,” zo tekent het Algemeen Dagblad op. “Een andere man werd getroffen in zijn arm en hield er blijvend letsel aan over.”

Nadyen Antonio I.  krijgt vier jaar cel aan zijn broek voor zijn aandeel in de schietpartij, net als Drem G. Schutter Vernon P., die begon, moet zes jaar brommen.

De wraak & de vlucht

Op zaterdag 3 augustus wordt op een parkeerplaats op de Noordakker in Spijkenisse op of omstreeks tien over half acht 's avonds een 40-jarige man uit Spijkenisse neergeschoten. Het blijkt al snel om Vernon P. te gaan. De moord wordt middenin een woonwijk gepleegd, in de buurt van een kinderspeelplaats. Na de schietpartij vlucht de dader in een donkerkleurige Toyota Aygo. Hulpverleners zijn snel ter plaatse, maar helaas, het slachtoffer sterft onder hun handen. Een team van twintig rechercheurs start meteen een onderzoek en al snel wordt de naam van Nadyen Antonio I.  genoemd als verdachte,

Op 4 augustus 2013 wordt de vluchtauto van de verdachte aangetroffen in Rozenburg. Op woensdag 7 augustus wordt door een arrestatieteam een inval gedaan op een mogelijk onderduikadres, maar Nadyen Antonio I. wordt niet aangetroffen. Een internationale klopjacht is het gevolg.

Op 3 oktober 2013, precies twee maanden na de moord, geeft Nadyen Antonio I. zijn vlucht op en meldt hij zich bij de politie.

Laaste nieuws

Formule 1
Stroll: 'Ook op Playstation heb ik moeite met de bochten'
Lomans
Mannenpraat: de ex van Guus Meeuwis komt er warmpjes bij te zitten. Zeven miljoen ofzo
Algemeen
Tom Dumoulin verliest roze trui in Giro
Blog - sexy
Zeven producten die je NIET moet eten en drinken voor seks
Voetbal
Hooligans zijn zielig, maar die in Zuid-Limburg helemaal! 
Algemeen
Huub van der Lubbe: 'Het westen vindt zichzelf bijna slachtoffer'
Formule 1
Button verbaast zich: 'Zo laat remde ik nog nooit'
Misdaad
Politie doet onderzoek naar tuinkabouters in Assen
Misdaad
Mega-ontsnapping uit Braziliaanse gevangenis (VIDEO)
Misdaad
Man met militair pak en uitrusting aangehouden
Misdaad
Megapartij onderschepte hasj in Spanje ook op film (VIDEO)