DOSSIER

Milos P.

Milos P. - bijnaam Bato - wordt in 1958 geboren en is een lid van de Joego-maffia.

Op 30 juli 1998 wordt Bato neergeschoten in zijn auto voor het Okura Hotel in Amsterdam. Door de ruit van het rechter voorportier van de auto wordt het vuur op hem geopend en daarna rent de dader weg. Bato houdt een aantal behoorlijke littekens aan deze aanslag over, op zijn bovenarm en schouder. Die arm en schouder functioneren vanaf de mislukte moordaanslag niet meer voor honderd procent.

Kort nadat hij is neergeschoten, geeft Bato opdracht de broer van de dader invalide te maken, dit omdat zijn groep de dader zelf niet kan vinden. De broer wordt bij wijze van waarschuwing in het Servische dorp Priboj in zijn knie geschoten.

Op 12 januari 2006 wordt Srdjan Miranovic in Montenegro geliquideerd en Bato wordt daarvan verdacht. Het OM koestert veel meer verdenkingen tegen hem, zo blijkt tijdens een pro-formazitting bij de rechtbank in Haarlem. In 2009 wordt Bato gearresteerd. Tijdens de terechtzitting later dat jaar wordt Bato ook veroordeeld voor de represaillemaatregelen in 1998. Hij krijgt vijftien jaar gevangenisstraf aan zijn broek voor het geven van opdracht tot de liquidatie van Srdjan Miranovic.

Bato zou ook betrokken zijn bij de liquidatie van Amsterdammer Erwin Tra in december 1993, die vermoord zou zijn in opdracht van Sam Klepper. Maar voor deze betrokkenheid wordt Bato door de rechtbank vrijgesproken. Ook is er de aanklacht dat Bato, in december 1999, eigenhandig de Amsterdamse ecstasy-handelaar Ronald van E. door het hoofd heeft geschoten. Van E. overleeft deze aanslag, maar is blijvend invalide. Al tijdens de zitting vraagt de officier van Justitie om vrijspraak wegens gebrek aan bewijs.

Laaste nieuws

MannenPraat
Mannenpraat: Humberto Tan heeft last van territoriumdrift
Humor
Mop van de dag: 19 augustus
Misdaad
Tienduizenden xtc-pillen aangetroffen in Limburgs huis
Formule 1
Terugblik: Gifbeker nog niet leeg voor Max, Bottas pakt overwinning
Blog - Sexy
Deze vrouwen zijn Nederlands grootste Instagrammers
Misdaad
Finland, een dag later: steekpartij is terreurdaad (VIDEO)
Humor
Deze coole kat heeft zijn eigen handshake (VIDEO)
Misdaad
Misdaadklassieker: geschaduwd, afgeluisterd, vervolgd, veroordeeld - Danny K. doorbreekt het zwijgen
Formule 1
Lowe: 'Onze eerste seizoenshelft was een teleurstelling'
Algemeen
Steven Kruijswijk gaat voor succes in Vuelta: ‘Wat Tom kan, kan ik ook’
MannenPraat
Mannenpraat: Tim Hofman is nóg irritanter dan Willibrord Frequin
Humor
Feitje van de dag: 18 augustus
Hebbes
WIN: Terminator 2: Judgment Day – 3D bioscoopkaarten