DOSSIER

Milos P.

Milos P. - bijnaam Bato - wordt in 1958 geboren en is een lid van de Joego-maffia.

Op 30 juli 1998 wordt Bato neergeschoten in zijn auto voor het Okura Hotel in Amsterdam. Door de ruit van het rechter voorportier van de auto wordt het vuur op hem geopend en daarna rent de dader weg. Bato houdt een aantal behoorlijke littekens aan deze aanslag over, op zijn bovenarm en schouder. Die arm en schouder functioneren vanaf de mislukte moordaanslag niet meer voor honderd procent.

Kort nadat hij is neergeschoten, geeft Bato opdracht de broer van de dader invalide te maken, dit omdat zijn groep de dader zelf niet kan vinden. De broer wordt bij wijze van waarschuwing in het Servische dorp Priboj in zijn knie geschoten.

Op 12 januari 2006 wordt Srdjan Miranovic in Montenegro geliquideerd en Bato wordt daarvan verdacht. Het OM koestert veel meer verdenkingen tegen hem, zo blijkt tijdens een pro-formazitting bij de rechtbank in Haarlem. In 2009 wordt Bato gearresteerd. Tijdens de terechtzitting later dat jaar wordt Bato ook veroordeeld voor de represaillemaatregelen in 1998. Hij krijgt vijftien jaar gevangenisstraf aan zijn broek voor het geven van opdracht tot de liquidatie van Srdjan Miranovic.

Bato zou ook betrokken zijn bij de liquidatie van Amsterdammer Erwin Tra in december 1993, die vermoord zou zijn in opdracht van Sam Klepper. Maar voor deze betrokkenheid wordt Bato door de rechtbank vrijgesproken. Ook is er de aanklacht dat Bato, in december 1999, eigenhandig de Amsterdamse ecstasy-handelaar Ronald van E. door het hoofd heeft geschoten. Van E. overleeft deze aanslag, maar is blijvend invalide. Al tijdens de zitting vraagt de officier van Justitie om vrijspraak wegens gebrek aan bewijs.

Laaste nieuws

Algemeen
Amsterdam en Stockholm kleuren rood en wit
Formule 1
Spectaculaire crashes: Grosjean, Hamilton, Pérez, Alonso
Misdaad
De jacht op de Utrechtse serieverkrachter
Misdaad
Oud-FC Barcelona president Sandro Rosell gearresteerd
Algemeen
De la Hee, kijkt TV: Die kleine van Sterretje
Misdaad
Eisen van 12 en 18 jaar voor verdachten moord Aziz Anzi
Hebbes
WIN: TOEGANGSKAARTEN CHINA, THE RISE OF AN EMPIRE IN OMNIVERSUM
Voetbal
7 feitjes over de finale tussen Ajax en Manchester United
Misdaad
Lijfstraf voor homoseksuelen in Indonesische provincie
Humor
Man voelt hoe het is om te bevallen (VIDEO)
Misdaad
Vrouw snijdt penis man af uit zelfverdediging