DOSSIER

Milenko Lukic (†)

Milenko Lukic - bijnaam: Lacko - wordt in 1951 in Sarajevo geboren. Rond zijn 30ste jaar komt hij naar Amsterdam en begint daar zijn criminele carrière. Hij is de leider van een groep balletje-balletje-spelers, maar na een poosje gaat hij zich ook bezighouden met oplichting en afpersing. In de daaropvolgende jaren voert hij een waar schrikbewind in de Amsterdamse onderwereld. Met name in kringen van criminelen uit voormalig Joegoslavië is hij een gevreesd persoon.

In 1992 wordt er een aanslag op Lacko gepleegd, maar hij overleeft de kogelregen die op hem wordt afgevuurd in een snackbar aan de Utrechtsestraat. Op 29 juli 1995 is het wel goed raak. Lacko wordt geliquideerd op de Ceintuurbaan in Amsterdam. Hij staat op de stoep voor een restaurant, wanneer er twee auto's stoppen. Een man stapt uit en opent direct het vuur op Lacko. Ook vanuit de auto's wordt er op hem geschoten. Lacko wordt naar het ziekenhuis gebracht, waar hij kort daarna overlijdt op 44-jarige leeftijd. De twee auto's, een Mazda en een Volkswagen, worden later teruggevonden.

Kort na de moord op Lacko arresteert de politie achttien verdachten. Enkele dagen later worden nog vijf arrestaties verricht. Van de 23 verdachten worden er na enkele dagen zestien vrijgelaten. Nog zeven blijven als verdacht vastzitten. De politie vermoedt dat de moord op Lacko te maken heeft met een schietpartij een paar dagen eerder. Dan wordt een lijfwacht van Lacko neergeschoten in de Groen van Prinstererstraat in Amsterdam. De politie vermoedt dat die aanslag een waarschuwing is voor Lacko. Naar de mening van Amela Lukic, de dochter van Lacko, heeft haar vader een conflict met Jotcha J. en diens naam wordt dan ook genoemd als een mogelijke opdrachtgever voor de liquidatie. Ook gaat het gerucht dat Lacko door een paar landgenoten is neergeschoten. Lacko zou hebben gedreigd café Bella op te blazen en ook heerste er het vermoeden dat hij informant zou zijn.

Laaste nieuws

Lomans
Mannenpraat: Opgepast: de Kluivert Klonen veroveren de wereld
Misdaad
Spectaculair: politie schiet en arresteert met bodycamera om (VIDEO)
Misdaad
Nederlander Nicolas Dennis Lijnzaat in problemen op Indonesië
Blog - sexy
Nieuw: Seksrobot die te besturen is met Playstation-controller (FOTO’S en VIDEO)
Formule 1
Max mania leidt tot nagenoeg uitverkocht Spa-Francorchamps
Misdaad
Olifant neemt wraak door ‘baasje’ te spietsen 
Misdaad
Openluchtpresentatie wapenvondst Honduras
Misdaad
Eis voor dollemansrit van Arthur M. 4 jaar
Voetbal
Donny van de Beeks doelpunt voor Ajax moest zo zijn
Fail
Inbreker probeert te ontsnappen door zich te verkleden als spook en faalt (VIDEO)
Humor
Deze hond maakt een bezoekje aan Ikea overbodig (VIDEO)