DOSSIER

Milenko Lukic (†)

Milenko Lukic - bijnaam: Lacko - wordt in 1951 in Sarajevo geboren. Rond zijn 30ste jaar komt hij naar Amsterdam en begint daar zijn criminele carrière. Hij is de leider van een groep balletje-balletje-spelers, maar na een poosje gaat hij zich ook bezighouden met oplichting en afpersing. In de daaropvolgende jaren voert hij een waar schrikbewind in de Amsterdamse onderwereld. Met name in kringen van criminelen uit voormalig Joegoslavië is hij een gevreesd persoon.

In 1992 wordt er een aanslag op Lacko gepleegd, maar hij overleeft de kogelregen die op hem wordt afgevuurd in een snackbar aan de Utrechtsestraat. Op 29 juli 1995 is het wel goed raak. Lacko wordt geliquideerd op de Ceintuurbaan in Amsterdam. Hij staat op de stoep voor een restaurant, wanneer er twee auto's stoppen. Een man stapt uit en opent direct het vuur op Lacko. Ook vanuit de auto's wordt er op hem geschoten. Lacko wordt naar het ziekenhuis gebracht, waar hij kort daarna overlijdt op 44-jarige leeftijd. De twee auto's, een Mazda en een Volkswagen, worden later teruggevonden.

Kort na de moord op Lacko arresteert de politie achttien verdachten. Enkele dagen later worden nog vijf arrestaties verricht. Van de 23 verdachten worden er na enkele dagen zestien vrijgelaten. Nog zeven blijven als verdacht vastzitten. De politie vermoedt dat de moord op Lacko te maken heeft met een schietpartij een paar dagen eerder. Dan wordt een lijfwacht van Lacko neergeschoten in de Groen van Prinstererstraat in Amsterdam. De politie vermoedt dat die aanslag een waarschuwing is voor Lacko. Naar de mening van Amela Lukic, de dochter van Lacko, heeft haar vader een conflict met Jotcha J. en diens naam wordt dan ook genoemd als een mogelijke opdrachtgever voor de liquidatie. Ook gaat het gerucht dat Lacko door een paar landgenoten is neergeschoten. Lacko zou hebben gedreigd café Bella op te blazen en ook heerste er het vermoeden dat hij informant zou zijn.

Laaste nieuws

Formule 1
Stroll: 'Ook op Playstation heb ik moeite met de bochten'
Lomans
Mannenpraat: de ex van Guus Meeuwis komt er warmpjes bij te zitten. Zeven miljoen ofzo
Algemeen
Tom Dumoulin verliest roze trui in Giro
Blog - sexy
Zeven producten die je NIET moet eten en drinken voor seks
Voetbal
Hooligans zijn zielig, maar die in Zuid-Limburg helemaal! 
Algemeen
Huub van der Lubbe: 'Het westen vindt zichzelf bijna slachtoffer'
Formule 1
Button verbaast zich: 'Zo laat remde ik nog nooit'
Misdaad
Politie doet onderzoek naar tuinkabouters in Assen
Misdaad
Mega-ontsnapping uit Braziliaanse gevangenis (VIDEO)
Misdaad
Man met militair pak en uitrusting aangehouden
Misdaad
Megapartij onderschepte hasj in Spanje ook op film (VIDEO)