DOSSIER

Michel Bellen

Michel Bellen komt uit België en wordt in 1938 geboren. Hij wordt ook wel de Wurger van Linkeroever genoemd. Bellen pleegt in totaal vier moorden. In augustus 1964 verkracht hij een vrouw nadat hij haar heeft achtervolgd vanaf de supermarkt. Na de verkrachting in een steeg wurgt hij haar met een stuk prikkeldraad. In 1965 doodt en verkracht hij nog twee andere vrouwen. Hij wordt uiteindelijk veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf en verplicht TBR.

In 1982 komt hij weer vrij. Na vier maanden vermoordt Bellen een studente in haar flatkamer in Leuven. In maart 1984 wordt hij na veroordeling wederom geïnterneerd. Van 1989 tot 1994 correspondeert hij met kunstenaar Danny Devos, wat resulteert in een aantal kunstprojecten en performances.

Later zal Bellen zeggen niet te weten waarom hij de moorden pleegde. De slachtoffers, allemaal verpleegsters, zocht hij willekeurig uit. Onderzoeker Guy van Gestel sprak met hem. "Michel Bellen wist niets van hun achtergrond, net zomin als hij wist dat twee van hen dochters waren van een rijkswachter en een politie-agent. Dat hij de autoriteiten wilde tarten, zoals psychiaters veronderstelden in de media, klopt niet."

Laaste nieuws

Lomans
Mannenpraat: Huurbaas sleept Mickey Rourke (bijna onherkenbaar inmiddels) voor de rechter
Misdaad
Speedboat-bezitter die haai voorttrekt veroorzaakt beroering (VIDEO)
Misdaad
Politie arresteert Spanjaard die douchende vrouwen filmt
Misdaad
Slachtoffer schietpartij Rotterdam Zeki Yumuşak
Hebbes
WIN: SPEEDLINK Racing Wheel en Mousepad
Bizar
Spaanse stier pleegt ‘zelfmoord’ nadat zijn hoorns in brand zijn gestoken (VIDEO)
Algemeen
Amsterdam wil dat ambtenaren zich genderneutraal gaan gedragen
Formule 1
Verstappen vindt Halo niks: 'Hoort niet bij Formule 1'