DOSSIER

Michel Bellen

Michel Bellen komt uit België en wordt in 1938 geboren. Hij wordt ook wel de Wurger van Linkeroever genoemd. Bellen pleegt in totaal vier moorden. In augustus 1964 verkracht hij een vrouw nadat hij haar heeft achtervolgd vanaf de supermarkt. Na de verkrachting in een steeg wurgt hij haar met een stuk prikkeldraad. In 1965 doodt en verkracht hij nog twee andere vrouwen. Hij wordt uiteindelijk veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf en verplicht TBR.

In 1982 komt hij weer vrij. Na vier maanden vermoordt Bellen een studente in haar flatkamer in Leuven. In maart 1984 wordt hij na veroordeling wederom geïnterneerd. Van 1989 tot 1994 correspondeert hij met kunstenaar Danny Devos, wat resulteert in een aantal kunstprojecten en performances.

Later zal Bellen zeggen niet te weten waarom hij de moorden pleegde. De slachtoffers, allemaal verpleegsters, zocht hij willekeurig uit. Onderzoeker Guy van Gestel sprak met hem. "Michel Bellen wist niets van hun achtergrond, net zomin als hij wist dat twee van hen dochters waren van een rijkswachter en een politie-agent. Dat hij de autoriteiten wilde tarten, zoals psychiaters veronderstelden in de media, klopt niet."

Laaste nieuws

Lomans
Mannenpraat: de ex van Guus Meeuwis komt er warmpjes bij te zitten. Zeven miljoen ofzo
Algemeen
Tom Dumoulin verliest roze trui in Giro
Blog - sexy
Zeven producten die je NIET moet eten en drinken voor seks
Voetbal
Hooligans zijn zielig, maar die in Zuid-Limburg helemaal! 
Algemeen
Huub van der Lubbe: 'Het westen vindt zichzelf bijna slachtoffer'
Formule 1
Button verbaast zich: 'Zo laat remde ik nog nooit'
Misdaad
Politie doet onderzoek naar tuinkabouters in Assen
Misdaad
Mega-ontsnapping uit Braziliaanse gevangenis (VIDEO)
Misdaad
Man met militair pak en uitrusting aangehouden
Misdaad
Megapartij onderschepte hasj in Spanje ook op film (VIDEO)
Humor
Beer neemt een duikje in zwembad (VIDEO)