DOSSIER

Maruf M.

Maruf M. - bijnaam: Paja - wordt in 1956 in Bosnië geboren. Hij begint in de vroege jaren tachtig in Amsterdam als balletje-balletje-speler. In die tijd hangt hij vaak rond met ex-politieman Martin Hoogland. Hij rekruteert lijfwachten voor de criminele topbazen.

In de jaren negentig sluit M. zich aan bij het duo Sam Klepper en John Mieremet. Op dinsdag 10 oktober 2000 heeft M., op de dag van de liquidatie van Sam Klepper, een ontmoeting met Mieremet en Holleeder. Daarin komen ze gedrieën tot de conclusie dat Cor van Hout wel achter de moord moet zitten. Bij de begrafenis van Klepper is Paja een van de dragers van de kist.

Van Hout wordt in de nacht van 20 op 21 december 2000 in Amstelveen van grote afstand beschoten met een scherpschuttersgeweer. De kogels missen doel. Voor die aanslag heeft Paja de locatie verkend, waardoor Nico V. (die ingehuurd is als schutter) weet waar hij moet gaan staan. Drie dagen na de aanslag op Van Hout wordt Paja, samen met Nico V. en John Mieremet, gearresteerd. In maart 2003 komt het drietal weer vrij wegens gebrek aan bewijs, hoewel Paja nog negen maanden moet brommen, omdat zijn twee Bosnische lijfwachten gewapend zijn wanneer zij worden gearresteerd.

Afpersing van Willem Endstra
In de nacht van 29 op 30 januari 2006 wordt M. gearresteerd wegens het afpersen van Willem Endstra. Die vertelt later tegen de Criminele Inlichtingeneenheid dat hij door M. wordt bedreigd op het kantoor van advocaat Bram Moszkowicz. Dit gebeurt in aanwezigheid van Willem Holleeder, die zich dan specialiseert in het afpersen van rijke vastgoedhandelaren. Op 21 december 2007 wordt M. door de rechtbank veroordeeld tot 20 maanden cel wegens afpersing.

Vervolgens wordt Paja op basis van de verklaringen van de broers Pieter en Edgar van L. in zijn cel aangehouden voor het beramen in 2000 van de moordaanslag op Cor van Hout. Maar in juni 2008 wordt deze zaak door de rechtbank niet ontvankelijk verklaard. Vier maanden daarvoor worden M. en Milos 'Bato' P. in hun cel gearresteerd vanwege hun mogelijke betrokkenheid bij de moord op Srdjan Miranovic in Montenegro op 12 januari 2006.

Nadat M. zijn straf voor het afpersen van Endstra heeft uitgezeten, is er niet genoeg bewijs tegen hem in de liquidatiezaak om hem in voorarrest te houden. Zodoende is hij sinds zomer 2009 weer op vrije voeten. Ook wordt hij vrijgesproken in de afpersingzaak van Endstra en ook van betrokkenheid bij die van Miranovic.

Laaste nieuws

Lomans
Mannenpraat: Medium aan me hoela: Derek Ogilvie liegt dat hij barst
Misdaad
Belgische jongen die in boeken poept betrapt
Formule 1
De tien mooiste foto's van de grand prix van Azerbeidzjan
Blog - sexy
Dit zijn de tien mooiste vrouwen van Polen (FOTO'S)
Fail
MMA’er poept in de ring (VIDEO)
Algemeen
Ophef in België over racistische Suske en Wiskestrip
Misdaad
Inmiddels twee aanhoudingen in onderzoek Benbouker en Ceviz
Formule 1
Vettel haalt uit naar Hamilton, Lewis bijt op tong
Misdaad
Recordvangst 1,2 ton coke in Dominicaanse Republiek
Algemeen
Politieachtervolging leidt tot dood automobilist (VIDEO)
Humor
Een natuurlijke 'puist' wordt lekgeprikt (VIDEO)