DOSSIER

Martin Erkamps

Martin Erkamps, bijnaam Remmetje, wordt op 27 april 1963 in Amsterdam geboren. Hij is een halfbroer van Cor van Hout en is de jongste van het stel dat bij de ontvoering van Freddy Heineken is betrokken. Erkamps krijgt van zijn vrienden de bijnaam Remmetje omdat hij de zaken nogal eens ophoudt. Cor Van Hout wil zijn broertje beschermen en houdt zijn deelname bij de ontvoering minimaal. Ondanks deze beperkte deelname wordt Erkamps in 1984 tot acht jaar veroordeeld.

Jan Boellaard en Martin Erkamps worden al snel na de kidnapping gearresteerd, ze hebben een deel van het losgeld nog bij zich.

Erkamps wordt begin 1996 in Andalusië gearresteerd wanneer hij wordt aangetroffen in een konvooi van drie terreinwagens, waarin zich driehonderd kilogram hasjiesj bevindt. Hij wordt tot 39 maanden cel veroordeeld. Na de dood van halfbroer Cor van Hout, die in januari 2003 wordt geliquideerd, maakt Erkamps aanspraak op een deel van diens nalatenschap. Willem Holleeder stemt hier niet mee in en tijdens een overleg in een café krijgt een kameraad van Erkamps enkele flinke klappen van twee van Holleeders trawanten.

Onroerend goed in Panama
Erkamps verblijft sinds maart 2007 in Panama, waar hij in het onroerend goed is gestapt. Via een website promoot hij een bouwproject in de provincie Los Santos met de naam M&M Garden Views, en met een totale waarde van 500 miljoen dollar. In totaal zou hij zeventien percelen van het bouwproject in de Verenigde Staten hebben verkocht. In 2008 raakt hij in opspraak wegens vermeende oplichtingpraktijken. Volgens Panamese media is hij inmiddels aangeklaagd door een groep Amerikaanse gedupeerden. Die beweren dat de 44-jarige Erkamps hen grond heeft verkocht in Las Tablas, in de Panamese provincie Los Santos, zonder dat hij de eigendomspapieren heeft. De investeerders hebben een aanbetaling van 350.000 dollar gedaan op een totaalbedrag van 950.000 dollar.

Laaste nieuws

Lomans
Mannenpraat: de ex van Guus Meeuwis komt er warmpjes bij te zitten. Zeven miljoen ofzo
Algemeen
Tom Dumoulin verliest roze trui in Giro
Blog - sexy
Zeven producten die je NIET moet eten en drinken voor seks
Voetbal
Hooligans zijn zielig, maar die in Zuid-Limburg helemaal! 
Algemeen
Huub van der Lubbe: 'Het westen vindt zichzelf bijna slachtoffer'
Formule 1
Button verbaast zich: 'Zo laat remde ik nog nooit'
Misdaad
Politie doet onderzoek naar tuinkabouters in Assen
Misdaad
Mega-ontsnapping uit Braziliaanse gevangenis (VIDEO)
Misdaad
Man met militair pak en uitrusting aangehouden
Misdaad
Megapartij onderschepte hasj in Spanje ook op film (VIDEO)
Humor
Beer neemt een duikje in zwembad (VIDEO)