DOSSIER

Martin Erkamps

Martin Erkamps, bijnaam Remmetje, wordt op 27 april 1963 in Amsterdam geboren. Hij is een halfbroer van Cor van Hout en is de jongste van het stel dat bij de ontvoering van Freddy Heineken is betrokken. Erkamps krijgt van zijn vrienden de bijnaam Remmetje omdat hij de zaken nogal eens ophoudt. Cor Van Hout wil zijn broertje beschermen en houdt zijn deelname bij de ontvoering minimaal. Ondanks deze beperkte deelname wordt Erkamps in 1984 tot acht jaar veroordeeld.

Jan Boellaard en Martin Erkamps worden al snel na de kidnapping gearresteerd, ze hebben een deel van het losgeld nog bij zich.

Erkamps wordt begin 1996 in Andalusië gearresteerd wanneer hij wordt aangetroffen in een konvooi van drie terreinwagens, waarin zich driehonderd kilogram hasjiesj bevindt. Hij wordt tot 39 maanden cel veroordeeld. Na de dood van halfbroer Cor van Hout, die in januari 2003 wordt geliquideerd, maakt Erkamps aanspraak op een deel van diens nalatenschap. Willem Holleeder stemt hier niet mee in en tijdens een overleg in een café krijgt een kameraad van Erkamps enkele flinke klappen van twee van Holleeders trawanten.

Onroerend goed in Panama
Erkamps verblijft sinds maart 2007 in Panama, waar hij in het onroerend goed is gestapt. Via een website promoot hij een bouwproject in de provincie Los Santos met de naam M&M Garden Views, en met een totale waarde van 500 miljoen dollar. In totaal zou hij zeventien percelen van het bouwproject in de Verenigde Staten hebben verkocht. In 2008 raakt hij in opspraak wegens vermeende oplichtingpraktijken. Volgens Panamese media is hij inmiddels aangeklaagd door een groep Amerikaanse gedupeerden. Die beweren dat de 44-jarige Erkamps hen grond heeft verkocht in Las Tablas, in de Panamese provincie Los Santos, zonder dat hij de eigendomspapieren heeft. De investeerders hebben een aanbetaling van 350.000 dollar gedaan op een totaalbedrag van 950.000 dollar.

Laaste nieuws

Lomans
Mannenpraat: Huurbaas sleept Mickey Rourke (bijna onherkenbaar inmiddels) voor de rechter
Misdaad
Speedboat-bezitter die haai voorttrekt veroorzaakt beroering (VIDEO)
Misdaad
Politie arresteert Spanjaard die douchende vrouwen filmt
Misdaad
Slachtoffer schietpartij Rotterdam Zeki Yumuşak
Hebbes
WIN: SPEEDLINK Racing Wheel en Mousepad
Bizar
Spaanse stier pleegt ‘zelfmoord’ nadat zijn hoorns in brand zijn gestoken (VIDEO)
Algemeen
Amsterdam wil dat ambtenaren zich genderneutraal gaan gedragen
Formule 1
Verstappen vindt Halo niks: 'Hoort niet bij Formule 1'