DOSSIER

Marco Eijk (†)

Marco Eijk wordt op 28 oktober 1956 in Delft geboren. Hij is de organisator en financier van grote hasjtransporten per schip. Daarbij schuwt Eijk het gebruik van geweld niet. In politiekringen wordt hij gekenschetst als psychotische geweldpleger.

Samen met Piet S. en Jan O. houdt hij zich daarnaast bezig met de handel in ecstasy. Eijk smokkelt de pillen vooral naar Tunesië, Spanje, Groot-Brittannië en Indonesië. Hij wordt verdacht van een dubbele moord op 11 maart 1989 op de gebroeders Van Reken. Hij doet zaken met Sam KlepperEtiënne U. en Frank van Geel, die op 25 maart 2000 wordt geliquideerd in Geldrop.

In 1994 wordt Eijk gearresteerd en in 1995 wordt hij veroordeeld tot een gevangenisstraf van 7,5 jaar. Dit omdat hij samen met Klaas Bruinsma het brein is achter een drugssyndicaat dat begin jaren negentig op grote schaal internationale hasjtransporten per schip organiseert.

Eijk ontsnapt naar het buitenland
Marco Eijk financiert de transporten en deinst niet terug voor geweld. Justitie brengt zijn naam ook in verband met de gewelddadige overval in Heijningen (NB) waarbij semi-automatische wapens en een handgranaat worden gebruikt.

Begin 2000 wordt hij opnieuw gearresteerd. Maar vlak voor de rechtszaak wordt zijn voorarrest opgeheven en ontsnapt Eijk naar het buitenland. Hij wordt bij verstek tot acht jaar cel veroordeeld. In 2001 komt daar in hoger beroep nog een jaar bij.

Eijk is betrokken bij een groot ecstasy-laboratorium dat begin 2004 in Maasmechelen wordt opgerold. Hij woont dan in België, net over de grens bij Valkenswaard, in Neerpelt. Hier heeft hij de voormalige villa van de in oktober 2000 geliquideerde Sam Klepper gekocht. In 2004 woont Eijk daar samen met vriendin Dyonne en hun tweejarige dochtertje Cheyenne. Op 5 april 2004 wordt Eijk vermoord in het Belgische Achel. Hij ligt begraven op hetzelfde kerkhof als Mieremet.

In de zomer van 2007 wordt bekend dat in een getuigenverklaring tegen Willem Holleeder zou staan dat Holleeder in een café openlijk de verantwoordelijkheid zou hebben genomen voor de moord op Marco Eijk. Holleeder zou pro-actief hebben gereageerd toen hij vernam dat John Mieremet Marco Eijk had benaderd om hém (Holleeder dus) te vermoorden.

Laaste nieuws

Formule 1
Stroll: 'Ook op Playstation heb ik moeite met de bochten'
Lomans
Mannenpraat: de ex van Guus Meeuwis komt er warmpjes bij te zitten. Zeven miljoen ofzo
Algemeen
Tom Dumoulin verliest roze trui in Giro
Blog - sexy
Zeven producten die je NIET moet eten en drinken voor seks
Voetbal
Hooligans zijn zielig, maar die in Zuid-Limburg helemaal! 
Algemeen
Huub van der Lubbe: 'Het westen vindt zichzelf bijna slachtoffer'
Formule 1
Button verbaast zich: 'Zo laat remde ik nog nooit'
Misdaad
Politie doet onderzoek naar tuinkabouters in Assen
Misdaad
Mega-ontsnapping uit Braziliaanse gevangenis (VIDEO)
Misdaad
Man met militair pak en uitrusting aangehouden
Misdaad
Megapartij onderschepte hasj in Spanje ook op film (VIDEO)