DOSSIER

Lau Geeraets (†)

Lau Geeraets - beter bekend als Lau G. - wordt in 1962 geboren als oudste zoon van vrachtwagenchauffeur Huub en huisvrouw Nel. Hij groeit op in Venlo. Al op jonge leeftijd is 'Lauke' een gevierd en gevreesd persoon in de Vanstenavondkamp-buurt, een vervallen naoorlogse Venlose buurt waar hij woont en naar school gaat. Zo'n jongen die vriendjes in elkaar trimt en snoep jat bij de buurtsuper. Zijn vader overlijdt in 1986 (Lau is dan 24 jaar) in Frankrijk aan een hartaanval achter het stuur van zijn truck. Moeder Nel blijft nog decennia op hetzelfde aders in Venlo wonen.

In zijn eerste volwassen jaren is de straatvechter uit Venlo portier, met de naam meedogenloos te zijn voor mensen die hem niet aanstaan. Met name dronken en doorrookte toeristen in de grensregio moeten uitkijken wanneer ze zich in zijn territorium begeven. Tegelijkertijd staat de krullenbol ook bekend als grote innemer. Hij drinkt makkelijk dertig pils op een avond na het uitkraaien van zijn lijfspreuk 'Allejoep!'. Voor eten geldt hetzelfde. Lau eet van alles het liefst veel en vet, totdat gezondheidsklachten hem dwingen een maagverkleining te ondergaan.

In vechtsportkringen is Lau G. in die tijd bekend als fanatiek beoefenaar van de Israëlische zelfverdedigingssport Krav Maga. Na zijn jaren als portier stort de energieke Limburger zich op de lucratieve autobranche. Hij opent een garage aan de Kaldenkerweg in Venlo. Justitie vermoedt dat Lau G. ook actief is in de misdaad, vooral wanneer de garage onder onopgehelderde omstandigheden in vlammen opgaat.

Rond de eeuwwisseling komen er bij de recherche volop meldingen binnen over Lau's veronderstelde werkzaamheden in de incasso en de witwasserij. De ondernemende Limburger begint ook een zonnestudio een een spyshop. Ook profileert hij zich met een cursus 'resultaatgerichte zelfverdediging' en als hokkenbouwer in de growbranche.

Twee dode rippers

In mei 2006 worden twee Limburgse Marokkanen als vermist opgegeven: Fouad Bendella (23) en Karim Fourkour (19). Naar later blijkt, waren ze van plan een hennepkwekerij aan de Poststraat in Venray leeg te stelen. Als de politie een kijkje gaat nemen, is de hennepkwekerij ontruimd. Ook vinden zij in het pand veel bloedsporen, die later van Fouad en Karim blijken te zijn.

De verdenking valt al snel op hennepkweker Lau G. Hij wordt ook opgepakt, samen met collega Geert G. en een derde man. Wegens gebrek aan bewijs worden ze al snel weer vrijgelaten.

Het duurt zes jaar voordat Lau G., die inmiddels in Duitsland woont en twee kinderen van twee vrouwen onderhoudt, opnieuw wordt gearresteerd.

Ex-vrouw en zoon van Lau G. opgepakt

Ook deze keer weet Justitie het niet hard te maken. In april 2014 lijken de speurders een betere zaak te hebben als een medegevangene beweert dat Lau G. de moorden aan hem bekende. Een maand later zou Lau G. volgens verschillende media proberen zelfmoord te plegen in zijn cel.

Justitie gaat dit keer ver om Lau G. achter tralies te krijgen. Zo worden zijn ex-vrouw en zoon begin december 2014 opgepakt wegens meineed en zijn de vader van Geert G. opgeroepen als getuige. Begin 2015 wordt bekend dat de vingerafdrukken van Lau G. opnieuw onder de loep worden genomen. De politie zou op zoek zijn naar minuscule bloedspatjes.

Veroordeling & zelfmoord

Op 23 april 2015 wordt Lau G. veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor de dubbele moord. Geert G. krijgt dertig jaar cel. De nacht na de veroordeling pleegt Lau G. zelfmoord in zijn cel.

Laaste nieuws

Lomans
Mannenpraat: Huurbaas sleept Mickey Rourke (bijna onherkenbaar inmiddels) voor de rechter
Misdaad
Speedboat-bezitter die haai voorttrekt veroorzaakt beroering (VIDEO)
Misdaad
Politie arresteert Spanjaard die douchende vrouwen filmt
Misdaad
Slachtoffer schietpartij Rotterdam Zeki Yumuşak
Hebbes
WIN: SPEEDLINK Racing Wheel en Mousepad
Bizar
Spaanse stier pleegt ‘zelfmoord’ nadat zijn hoorns in brand zijn gestoken (VIDEO)
Algemeen
Amsterdam wil dat ambtenaren zich genderneutraal gaan gedragen
Formule 1
Verstappen vindt Halo niks: 'Hoort niet bij Formule 1'