DOSSIER

Karel P.

Karel P. wordt in 1957 geboren. Hij is een zware crimineel die voor het eerst in beeld komt wanneer hij in 1991 wordt opgepakt na belastende verklaringen van zijn zwager Friedrich 'Friedje' Friebel.

Friebel zou werken als burgerinfiltrant. Eén van de slachtoffers van zijn samenwerking met politie en Justitie is Karel P. Mede dankzij verklaringen van Friebel wordt P. begin jaren 90 tot twintig jaar cel veroordeeld wegens betrokkenheid bij de moord op Rijswijkse orchideeënkweker Gerrit de Graaf, die in januari 1991 wordt doodgeschoten.

De Graaf zou een conflict hebben gehad met de Delftse drugsbaron Marco Eijk. Karel P. wordt verweten leiding te geven aan een criminele organisatie.

Karel P. wijkt uit naar Spanje
In 2006 komt P. vervroegd vrij na een celstraf van twintig jaar wegens overvallen, drugshandel en moord. Hij heeft genoeg van het Nederlandse milieu en vestigt zich in Spanje. De politie waarschuwt hem dat zijn dochter wordt bedreigd. P. neemt de bedreiging serieus en houdt zich samen met zijn dochter een half jaar schuil. Zij had net een eigen bedrijfje opgericht, een nagelstudio. Die kan ze meteen opdoeken.

Dan wordt Koos Drevijn in september 2007 vermoord. De 50-jarige wordt met een kogel in zijn buik bloedend aangetroffen naast zijn nog draaiende auto. Drevijn, een echte paardenliefhebber en eigenaar van diverse coffeeshops in Delft, heeft vroeger voor de in 2004 geliquideerde drugsbaron Marco Eijk uit Delft gewerkt. Als Friedrich Friebel vervolgens op donderdagavond 4 oktober 2007 op zijn woonboot aan de Bontekoekade wordt doodgeschoten en zijn vriendin Yvonne Polko verwond, dan zijn alle ogen zijn op Karel P. gericht.

Op 15 oktober 2008 is er een pro-formazitting in de Haagse rechtbank, waar P. terechtstaat op verdenking van onder meer wapenhandel en het bezit van een vijftal hennepkwekerijen, met in totaal zo'n zevenhonderd planten. Dit gebeurt tijdens het onderzoek naar de liquidatie van de Delftse stalhouder Koos Drevijn. Eerder dat jaar werd P. opgepakt met een kilo henneptoppen en een wapen bij zich. Hij zit al enkele maanden vast op verdenking van andere strafbare feiten, zoals het inrichten van hennepkwekerijen, een hasjtransport in Spanje en het leidinggeven aan een criminele organisatie.

In 2009 wordt P. voor de rechtbank verwacht om gehoord te worden in het liquidatieproces.

Laaste nieuws

Lomans
Mannenpraat: de ex van Guus Meeuwis komt er warmpjes bij te zitten. Zeven miljoen ofzo
Algemeen
Tom Dumoulin verliest roze trui in Giro
Blog - sexy
Zeven producten die je NIET moet eten en drinken voor seks
Voetbal
Hooligans zijn zielig, maar die in Zuid-Limburg helemaal! 
Algemeen
Huub van der Lubbe: 'Het westen vindt zichzelf bijna slachtoffer'
Formule 1
Button verbaast zich: 'Zo laat remde ik nog nooit'
Misdaad
Politie doet onderzoek naar tuinkabouters in Assen
Misdaad
Mega-ontsnapping uit Braziliaanse gevangenis (VIDEO)
Misdaad
Man met militair pak en uitrusting aangehouden
Misdaad
Megapartij onderschepte hasj in Spanje ook op film (VIDEO)
Humor
Beer neemt een duikje in zwembad (VIDEO)